blizini sjedišta vojnog zapovjedništva

Eksplozije odjeknule u Rusiji: Oboreni dronovi, krhotine pale u središte najvećeg južnog grada

Twitter
07.09.2023.
u 07:13

Rostov je najveći grad u južnoj Rusiji i glavni je grad regije Rostov koja graniči s dijelovima istočne Ukrajine gdje bjesni rat.

 Zabilježene su eksplozije u ruskom gradu Rostovu, u blizini sjedišta zapovjedništva južnog vojnog okruga, koje igra ključnu ulogu u ruskoj invaziji na Ukrajinu i bilo je jedno od mjesta koje je zauzeo pokojni vođa Wagnera Jevgenij Prigožin tijekom njegove prekinute pobune u lipnju.

Regionalni guverner Vasily Golubev rekao je na Telegramu da su najmanje tri zgrade i nekoliko automobila oštećeni, a jedna osoba ozlijeđena nakon što je ruska protuzračna obrana oborila dvije ukrajinske bespilotne letjelice koje su gađale grad, samo 100 km istočno od granice s Ukrajinom.

 

 

Golubev je rekao da su ostaci jedne bespilotne letjelice pali izvan grada, dok je druga pala "u središte, na području ulice Puškinskaja 42". Rostov je najveći grad u južnoj Rusiji i glavni je grad regije Rostov koja graniči s dijelovima istočne Ukrajine gdje bjesni rat.

Dom je zapovjedništva ruskog južnog vojnog okruga, čija se 58. kombinirana armija bori protiv Kijevove protuofenzive u južnoj Ukrajini, prema istraživačkom centru Instituta za proučavanje rata (ISW).

U Rostovu se također nalazi zapovjedni centar ruske združene grupe snaga u Ukrajini kao cjelini i stoga je ključno logističko središte za rusku vojsku.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije