steže se obruč

Džihadisti proglasili krizno stanje i strahuju da im ne padne glavni grad

krizno stanje
13.05.2016.
u 22:08

Američka vojska prenijela je vijest da je ISIS proglasio krizno stanje u Raki, kojeg nazivaju svojim glavnim gradom. Izvještaji na društvenim mrežama i u medijima sugeriraju da je grad pod opsadom.

Steve Warren, glasnogovornik koalicije koja se bori protiv ISISA, rekao je za CNN: “Vidjeli smo objavu kriznog stanja u Raki, što god ono značilo. Znamo da se neprijatelj osjeća ugroženo, što je i primjereno”.

Vojnici terorističke skupine primijećeni su kako jure gradom i pokušavaju zaštititi potencijalne mete zračnih napada. “Uočili su kako razne sirijske vojne skupine okružuju grad i s istoka i sa zapada”, kazao je Warren, a prenosi Independent.

Sirijske demokratske sile (SDF) objavile su početkom tjedna kako se spremaju za konačni napad i oslobođenje Rake od ISIS-a.

Stručnjaci iz američke vojske tvrde da će panika u redovima ISIS-a, koja rezultira premještanjem osoblja, pomoći koaliciji da locira mete. Jedna od potencijalnih meta je i vođa ISIS-a Abu Bakr Al-Baghdadi za kojeg se ne zna je li Raki, a saveznici se nadaju da će ga panika istjerati na vidjelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?