HRT

Dnevnik HRT-a počeo riječima: Hrvatska je u političkom kaosu!

dnevnik
06.06.2016.
u 08:20

Hrvatska je u političkom kaosu, tim je riječima počeo  Dnevnik Hrvatske televizije, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Preslagivanje koje je najavio šef HDZ-a Tomislav Karamarko, po svemu sudeći, neće ići tako lako. HDSSB je objavio da neće u tome sudjelovati premda su na početku mandata dali potporu Vladi. Uz to, Karamarka čeka i borba unutar vlastite stranke jer je Milijan Brkić zatražio njegovo odstupanje.

A hrvatski premijer Tihomir Orešković šeće Zagrebom i ne želi ništa komentirati. O Karamarkovu naumu preslagivanja u Saboru i pokretanju procedure za njegov opoziv, nije rekao ništa. Kao ni o hitnom sastanku u SOA-i zbog kojega je otkazao sjednicu Vlade prije dva dana.

Karamarko na dva HDSSB-ovca u Saboru ne može računati. Bilo da je riječ o preslagivanju ili izglasavanju nepovjerenja.

HDSSB je odlučio da ne ide u preslagivanje vladajuće većine, izjavio je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin. Glasovat će za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

- Smatramo da su za Hrvatsku najbolje i najpoštenije rješenje novi izbori, koliko god novi izbori bili pa i skupi i možda iscrpljujući jer ne vidi ni jednu kombinaciju koja bi bez izbora omogućila da Vlada i parlmentarna većina budu stabilnije nego sada, kazao je Vulin.

Ni u HDZ-u ne misle svi kao Karamarko. Neki članovi Predsjedništva su, među njima i potpredsjednik Milijan Brkić, tražili da odstupi. No glasovanja nije bilo.

Večernji list javlja da i Europski pučani smatraju da Karamarko treba otići ako afera “konzultantica” opterećuje stranku.

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i europarlamentarka, smatra da bi za hrvatske građane i nacionalne interese najbolje bilo da Božo Petrov i Tomislav Karamarko podnesu ostavke i stave nove ljude. Time bi se, kaže, izbjegli novi izbori, a u preslagivanje većine u Saboru – ne vjeruje.

Bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću Karamarko je bio šef izborne kampanje. A onda se, kao potpredsjednik Vlade, zauzimao da mu ukinu ured. I on ga poziva na ostavku.

– Karamarko je u političkom smislu mrtvac koji hoda, samo to još ne razumije, kazao je Mesić. Preslagivanje, kaže, ne može biti dugotrajno rješenje, jedino novi izbori.

Čini se tako da u preslagivanje kao rješenje ove političke krize među rijetkima još vjeruje Tomislav Karamarko, zaključuje HRT.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?