POSTAO PRIJETNJA

Čovjek koji je točno pogodio sve američke izbore od 1984. sada predviđa da će Trump biti opozvan

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
22.04.2017.
u 19:05

Republikanci preferiraju predvidivog, konzervativnog potpredsjednika Mikea Pencea

Profesor povijesti s američkog Sveučilišta u Washingtonu Allan Lichtman točno je predvidio rezultate svih američkih izbora još od 1984. godine, pa tako i pobjedu Donalda Trumpa na izborima za američkog predsjednika. 

Sada predviđa Trumpovu propast u svojoj novoj knjizi "The Case for Impeachment". Lichtman kaže kako će Republikanci odabrati Mikea Pencea kojeg znaju i vjeruju mu. Smatra, naime da Trump prijeti institucijama i tradicijama Amerike dodajući kako je "jasno zašto bi republikanski Kongres mogao odbaciti predsjednika svoje stranke" i vratiti Pencea.

Optužbe za izdaju zbog kontaktiranja s Rusijom kao i zlouporaba vlasti naknadno bi mogle dovesti do njegovog opoziva, smatra profesor. Podsjeća i da je državni tužitelj Jeff Sessions prethodno rekao da predsjednik može biti optužen za prekršaje počinjene prije nego što je preuzeo dužnost.

Lichtman kaže kako bi to moglo uključivati i ​​njegova kršenja ljudskih prava, potencijalne povrede embarga na Kubi kao i potencijalnog sukoba interesa u vezi sa njegovim biznisom. Kroz cijelu knjigu Lichtman kritizira Trumpa, podsjećajući na protivljenje američkog predsjednika Pariškom sporazumu. Podsjeća također  i na njegovu zabranu migracije, piše Independent.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?