LONDON

Cameron potvrdio da će UK glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

02.05.2024.
u 07:55

Državni tajnik Ujedinjenog Kraljevstva za vanjske poslove David Cameron oglasio se javnim saopćenjem povodom predložene Rezolucije o Srebrenici.

Kako je saopćeno iz BH UK Networka, na javnoj sjednici koja je održana u Domu lordova, Komitetu za međunarodne odnose i odbranu, državni tajnik za vanjske poslove David Cameron iznio je stav Vlade u vezi sa Rezolucijom o Srebrenici.

-Izuzetno je depresivno... da Srbija i Republika Srpska pokreću kampanju protiv poništavanja rezolucije. ... u Srebrenici je bio  genocid... Mislim da se svi sjećate Srebrenice i to je bio genocid, jedan od najgorih koje smo vidjeli na jednom kontinentu u posljednjih nekoliko desetljeća. UK će glasati za rezoluciju , javno ćemo se zalagati za usvajanje rezolucije i prozivati ​​one koji se tome protive, kazao je Cameron.

BH UK Network uputio je prošlog tjedna apel Vladi Velike Britanije za molbom da podrže predloženu Rezoluciju o Srebrenici, saopćeno je iz ove organizacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?