KRVNICI IMAJU NOVU BOLESNU STRATEGIJU:

Boko Haram veže bombe za ptice koje siju smrt

Boko Harem
22.04.2016.
u 08:56

Na sastanku međunarodne skupine koja se bori protiv terorističke skupine Boko Haram u Nigeriji, koja je povezana s ISIL-om, prikazane su fotografije nove brutalne metode kojom se služe.

General Lamidi Adeousun na sastanku je pokazao fotografije žrtava napada terorističke skupine koje su nastradale od eksplozivnih naprava zavezanih za ptice, prenosi Independent.

U Boko Haramu ubačeni su i borci ISIL-a, no teroristička skupina nije ostvarila kriterije kako bi primila veću pomoć od ISIL-a, što bi uključivalo i bolju koordinaciju, prenosi Net.hr

Vežu eksploziv za sve što vide

To nije prvi put da su ptice korištene za terorističke napade. U lipnju 2015. ISIL je u Faluđi vezao eksplozive za kokoši, a prošlog mjeseca, kada su teroristi izgubili utvrdu u Palmiri, sirijski vojnici koji su sudjelovali u oslobođenju teritorija kazali su da su teroristi pričvrstili eksplozivne naprave na baš sve, od drveća do životinja.

Boko Haram prošle se godine proširio iz Nigerije u Čad, Niger i Kamerun te su proglašeni najpogubnijom terorističkom grupom na svijetu. 2014. su bili odgovorni za smrt preko 6.600 ljudi, a osim ubojstva odgovorni su i za mnoge otmice.

U borbi protiv njih sudjeluju SAD, Velika Britanija i još neke europske zemlje, no u vrlo ograničenim kapacitetima, unatoč tome što su najsmrtonosnija teroristička skupina na svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?