Indija

Autobus se srušio u rijeku: 33 mrtvih, sedam žena i četvero djece

Reuters/PIXSELL
23.12.2017.
u 14:52

Najmanje 33 ljudi, od kojih su mnogi hinduistički hodočasnici, poginulo je u subotu kad se autobus srušio u rijeku u indijskoj državi Radžastanu na sjeverozapadu zemlje, objavili su mediji. 

Prema policijskom izvješću, autobus je skliznuo s mosta, probio ogradu i pao oko 30 metara u rijeku Banas u okrugu Sawai Madhopur. "Ukupno 33 tijela pronađeno je u rijeci. Među žrtvama je sedam žena i četvero djece", rekao je policijski dužnosnik preko telefona s mjesta događaja. U nesreći je ozlijeđeno sedmero putnika.

Šef okružne policije rekao je prema prvotnim saznanjima u istrazi da je vozač autobusa izgubio kontrolu dok je nastojao preteći drugo vozilo na mostu. Prema drugim medijskim izvješćima autobus je vozio 16-godišnji pomoćnik, premlad za upravljanje autobusom. I on je među žrtvama.

Mreža NDTV objavila je da je vozač zaspao u vrijeme nesreće. Policija zasad još istražuje te nije potvrdila te tvrdnje. U autobusu su se vozili hodočasnici u hinduističko svetište te lokalni stanovnici iz Radžastana.

Indija je zemlja s najvišim brojem prometnih nesreći u svijetu. U prosjeku, u Indiji svake godine na cesti život izgubi 135.000 ljudi, prema vladinim podacima. Uzroci mnogih nesreća su nepažljiva vožnja, slabe prometnice i loše stanje vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije