Vatikan

Abbas: Zahvalni smo Svetoj stolici zbog uloge u postizanju mira

papa abas
Fena/WAFA
16.01.2017.
u 11:44

Nakon subotnje posjete Vatikanu i sastanka s papom Franjom te otvaranja palestinskog veleposlanstva u Vatikanu, palestinski predsjednik Mahmoud Abbas izrazio je zahvalnost Svetoj stolici zbog uloge koju je odigrala u postizanju pravednog mira na Svetoj zemlji. 

- Jako smo zahvalni zbog uloge koju je Sveta stolica odigrala u postizanju pravednog i trajnog mira na Svetoj zemlji i otvaranju veleposlanstva Palestine u Vatikanu po prvi put. Ponosni smo što smo rodno mjesto kršćanstva i što imamo jednu od najstarijih kršćanskih zajednica u svijetu - izjavio je Abbas nakon sastanka s papom Franjom. 

- Raspravljali smo o značaju provedbe naših sveobuhvatnih bilateralnih sporazuma. Ti sporazumi sežu izvan službenog priznanja palestinske države u granicama iz 1967 godine; oni potvrđuju naše obvezivanje na slobodu molitve i našu podršku radu Palestinske crkve na Svetoj zemlji - kazao je palestinski čelnik.

- Sastali smo se u trenutku velikih očekivanja. Više od 70 zemalja sastalo se u Parizu kako bi raspravljali o tome kako donijeti mir u Svetu zemlju. Hvalimo ulogu predsjednika Hollandea u organiziranju te međunarodne konferencije i pozivamo na poduzimanje konkretnih mjera na provedbi međunarodnog prava i rezolucija UN-a. Palestinski narod već dugo čeka da ispuni svoje temeljno pravo da živi u slobodi i dostojanstvu - izjavio je Abbas, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije