objava u beogradu

Sutra presuda Petru Ćiriću za ratni zločin na Ovčari

petar ćirić
Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije
30.06.2013.
u 12:08

Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine zatražilo je da se optuženome Ćiriću, koji je poznat i po nadimcima Pero i Pero Cigan, izrekne maksimalna kazna zatvora od 20 godina.

Sudsko vijeće Odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu sutra će objaviti presudu bivšem pripadniku TO Vukovar Petru Ćiriću kojeg se tereti za ratne zločine na Ovčari u studenom 1991. godine.

Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine zatražilo je da se optuženome Ćiriću, koji je poznat i po nadimcima Pero i Pero Cigan, izrekne maksimalna kazna zatvora od 20 godina. Ćiriću se na teret stavlja da je u vremenu od popodnevnih sati 20. studenoga do ranih jutarnjih sati 21. studenoga zajedno s osam pripadnika iste postrojbe i pet pripadnika dobrovoljačke postrojbe Leva supoderica, te Nadom Kalabom i Sašom Radakom i više drugih NN osoba, ubijao ratne zarobljenike na Ovčari i tjelesno iz ozljeđivao.

Pojašnjavajući navode optužnice stoji da ih je Ćirić prvo rukama i nogama udarao po raznim dijelovima tijela dok su, primorani, protrčavali kroz špalir prilikom ulaska u hangar nanoseći im tako tjelesne ozljede. Kada su ratni zarobljenici popisani i u više navrata traktorom odveženi na Grabovo, na oko jedan kilometar od Ovčare, Ćirić je u formiranom strijeljačkom vodu iz vatrenog oružja pucao u njih.

Po povratku sa Grabova, ispred hangara na Ovčari, sudjelovao je i u strijeljanju posljednje grupe od desetak ratnih zarobljenika. Za ubojstvo preko 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčara Tužiteljstvo za ratne zločine je do sada postupalo u ukupno tri predmeta.

Od 20 optuženih osoba pravomoćno je osuđeno njih 15 osoba i  ukupno 207 godina zatvora. Pet osoba u slučaju Ovčara je oslobođeno.

>>Petar Ćirić: Ne znam gdje se nalazi Ovčara, nikada nisam bio tamo

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?