mandat na kušnji

Susreti s ljudima iz narkomiljea Dačića će stajati fotelje?

Milanović Dačić (1)
Davor Javorović/PIXSELL
03.02.2013.
u 18:13

Najprije sukob s Nikolićem zbog Kosova, pa afera s međunožjem, na kraju i narkobos...

Srbija se sprema za izvanredne parlamentarne izbore, najvjerojatniji je zaključak poslije niza događaja u posljednje vrijeme. Posljednji u nizu je otkriće da se premijer Ivica Dačić, inače predsjednik Socijalističke partije Srbije, prije nekoliko godina tajno sastajao s izvjesnim Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana. Njihovi susreti odvijali su se dok je Dačić obnašao dužnost ministra unutrašnjih poslova u mandatu prošle vlade. Radulović je bio desna ruka najvećeg narkodilera Darka Šarića koji je godinama bio uvaženi gospodarstvenik, a sada je već mjesecima u bijegu.

Zločinac, alkoholičar

Informacija o viđanju Dačića i Radulovića došla je u vrijeme kada srpski premijer svako malo u javnost izlazi s informacijama da će Šarić, kao i svi oni koji su se sastajali s njim, uskoro biti uhićen. Suočen s optužbama, ali i dokazima, Dačić je priznao da se s Radulovićem sastao više puta prije četiri-pet godina, kao i da nije znao da se radi o članu klana Darka Šarića. Govoreći o njihovim susretima, Dačić je rekao da Raduloviću nikada nije pomogao te da su mnogi s kojima se susretao u prošlosti završili u zatvoru.

– U zatvoru će završiti i mnogi s kojima se danas susrećem. To vrijedi i za Radulovića, ako se dokaže – rekao je Dačić. Podsjetio je i da je proteklih godina bio optuživan za najrazličitije stvari, od onih da je izdajnik, ratni zločinac, alkoholičar… Na konferenciji za novinare, na kojoj novinarima nisu bila dopuštena pitanja, ukazao je i na svoju nemoć i brojna neriješena pitanja u MUP-u Srbije.

– Tko mene treba informirati iz policije i zašto sam stalno bio zaobilažen u dostavljanju pravodobnih informacija o određenim osobama? Zašto nisam upozoren i tko treba štititi najviše državne dužnosnike i čuvati integritet i autoritet institucija premijera? – pitao je Dačić. Političari i politički analitičari u Srbiji i ovu zadnju aferu vide kao borbu unutar vladajuće koalicije nad kontrolom policije. Špekulira se i da Aleksandar Vučić, prvi potpredsjednik Vlade, želi uspostaviti nadzor nad sigurnosnim aparatom.

Potpuni sklad

Upravo stoga smatra se da je ova afera mogući uvod u raspad koalicije i nove izbore. Iako je Dačić rekao da s Vučićem radi u potpunom skladu i da nema razloga za izvanredne izbore, iz Srpske napredne stranke jasno navode da su već sada spremni za izbore. SNS je trenutačno uvjerljivo najjača politička stranka u Srbiji.

>>Dačić SMS-om dogovorio 'intervju bez gaćica': Rado ću se odazvati

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?