Čekali smo 8 mjeseci

Sud objavio prijevod: Pročitajte presudu Gotovini na hrvatskom!

Ante Gotovina
Sanjin Strukić/PIXSELL
25.07.2013.
u 14:01

Haški sud na svojim stranicama priopćenjem se pohvalio kako je objavio prevedenu presudu Žalbenog vijeća osam mjeseci nakon što ju je u sudnici izrekao sudac Theodor Meron.

Haški sud je više od osam mjeseci nakon što je pročitana presuda, a generali Ante Gotovina i Mladen Markač pušteni na slobodu, na svojim internetskim stranicama objavio cijeli tekst preveden na hrvatski jezik.

Cijeli tekst presude Žalbenog vijeća pročitajte OVDJE

Sažetak presude pročitajte OVDJE

Žalbeno vijeće 16. studenoga 2012. godine Antu Gotovinu i Mladena Markača oslobodio je krivnje te je naložio njihovo puštanje na slobodu. Gotovina i Markač bili su optuženi za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu i za progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, deportaciju i nečovječna djela, pljačkanje javne i privatne imovine, ubojstva, okrutno postupanje i druga nečovječna djela.

Haški sud se na svojim stranicama priopćenjem pohvalio kako je objavio prevedenu presudu Žalbenog vijeća osam mjeseci nakon što ju je u sudnici izrekao sudac Theodor Meron.

>>Pročitajte čestitku Ante Gotovine Večernjaku za 54. rođendan

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?