surađuju naša i ruska policija

Stiže 300 navijača Zenita, svaki će dobiti policajca

\'19.08.2010., Split - Na stadionu Poljud odigrana je nogometna utakmica 4. pretkola Europske lige izmedju HNK Hajduk i Unirea Urziceni.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL\'
Ivana Ivanovic/PIXSELL
03.11.2010.
u 11:00

Zenitovi navijači nisu se javili hrvatskom veleposlanstvu u Moskvi, za dobivanje vize dovoljno je da na granici pokažu vaučer hotela u kojem imaju plaćeni smještaj.

Moglo bi biti žestoko na dvoboju Hajduka i Zenita u 4. kolu Europske lige. Ne mislimo pritom na travnjak, već na zbivanja oko stadiona.

Poruke iz Srbije

Uvertira je počela porukom iz Srbije da će tamošnji huligani zajedno s braćom iz Rusije doći razbiti Split. A Hajdukovi navijači ionako su željni osvete za vreli doček u Sankt Peterburgu kada su ih "navijači Zenita" pretukli u zasjedi, pa su šestorica pristaša bijelih završila na šivanju u bolnici.

No, policija budno prati sva zbivanja, kontaktira s navijačima, pozorno proučava internetske poruke.

– To je utakmica visokog rizika – kazala je glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević-Gudelj.

Potvrdila je da će se za red i mir na stadionu brinuti oko 300 policajaca, a broj onih koji će biti u pričuvi penje se na tisuću. Naime, policija se nadala da Zenitovi navijači neće doći u Split. Međutim, zenitovci ipak dolaze, ali ne u tako velikom broju kako je najavljeno. U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Moskvi kažu da brojke nisu pretjerano velike.

– Prema našim saznanjima, na utakmicu će doći 200 navijača iz Rusije. U kuloarima je spominjan broj od oko 400 zenitovaca, ali klub je potvrdio dolazak dvostruko manjeg broja navijača. Ipak, nitko od njih nije nam se javio, jer iako građani Rusije trebaju vizu za Hrvatsku, ne moraju je vaditi u veleposlanstvu, već je dovoljno da na granici pokažu vaučer hotela u kojem imaju plaćen smještaj – kažu u konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi.

Zanimljivo, najveći dio navijača neće doći zrakoplovom, već nekim drugim putevima, možda i preko Beograda. Naime, u splitsku zračnu luku najavljen je dolazak jednog čarterskog leta iz Sankt Peterburga, i to onoga s kojim dolazi momčadi. Ukupno stiže sto putnika, te oko 200 najavljenih navijača. Znači da će svaki navijač Zenita imati "svog" policajca.

Kontrola granica

Stoga će policija s posebnom pozornošću motriti granične prijelaze, kontrolirati tko i gdje ulazi u Hrvatsku, a svi putnici s ruskom putovnicom bit će pod posebnom paskom. Još su svježa sjećanja na ljeto kada je na granici zaustavljena skupina navijača Dinama iz Bukurešta koja je u vozilu imala lance i bejzbolske palice, pa je vraćena u Srbiju.

U sklopu pokušaja da se izbjegne bilo kakav susret bliske vrste između Hajdukovih i Zenitovih navijača, naša policija surađuje s ruskom policijom. Rusi će pratiti kojim smjerom putuju Zenitovi navijači i o svemu pravodobno izvještavati našu policiju. Hajduk je za Zenitove navijače ostavio 1000 ulaznica.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije