Međugorje

Štimac i igrači slušali o Gospinim ukazanjima

Vatreni
31.05.2013.
u 10:34

Ivan je istaknuo kako se nada da će plod truda posijan u Međugorju biti plasman na SP u Brazilu

Izbornik Igor Štimac i igrači koji su mu na raspolaganju na pripremama u Međugorju bili su gosti kod vidioca Ivana Dragićevića u Bijakovićima. Oni su iz prve ruke htjeli čuti i doživjeti što vidjelac Ivan svjedoči o Gospinim ukazanjima, koja ima svaki dan u 18.40 sati i s Majkom Božjom svakodnevno razgovara već 32 godine.

Detalji o ukazanju

Međugorski vidjelac je hrvatskim reprezentativcima gotovo sat vremena govorio detalje o prvim danima Gospina ukazanja i glavnim porukama koje njemu i ostalim vidiocima, župljanima i cijelom svijetu daje Gospa Kraljica mira. Izbornik Štimac vidiocu Ivanu je na kraju postavio nekoliko pitanja vezana uz prve dane ukazanja i zamolio ga da opiše ambijent i političke prilike u kojima se sve to događalo. Potom je vidjelac opisao sve teškoće kroz koje su prolazili tijekom prvih godina ukazanja, ali su ostali dosljedni svijetu reći istinu. Potom je kazao kako se nada da će iz ovog mjesta hrvatski reprezentativci i njihovo vodstvo posijati sjeme iz kojeg će niknuti dobri plodovi u Brazilu.

- Pratit ću vas i bit ćete u mojim stalnim molitvama, kazao je na kraju vidjelac Ivan. Sve igrače i one koji su na papir napisali neke svoje želje vidjelac Ivan će preporučiti Gospi prilikom redovitog ukazanja.

Susret s vidiocem Ivanom jako se dojmio Matea Kovačića koji je do sada s Dinamom više puta, a i osobno, dolazio u Međugorje i nije mu bio ovo prvi susret s jednim od vidioca: - Imao sam prekrasan osjećaj dok je Ivan svjedočio o životnim iskustvima. Ovo je prekrasno mjesto i jako me se dojmilo sve ovo što se tu događa. Međugorje mi je priraslo srcu i kad god dođem odem na Brdo ukazanja i pomolim se, a zavjet zbog koga idem, zadržat ću kao tajnu za sebe, kazao je Kovačić.

I Šime Vrsaljko o susretu s međugorskim vidiocem je imao svoje mišljenje: - Ovo je svima nama novo iskustvo. Ono nas potiče na razmišljanje. Svjestan sam da sam neke stvari moram duboko analizirati. Ne samo o onom što je on pričao, već iz dana u dan moram raditi na tome kako postati sve bolji i bolji kao što je to Ivan rekao. Idem na Brdo ukazanja i tamo molim svoju svakodnevnu molitvu koja mi puno pomaže u ovome čime se u životu bavim.

Eduardo da Silva je rado kazao svoje razmišljanje nakon susreta s Ivanom: - Lijepo je čuti sve ovo što se događalo u Međugorju. Ovo što smo saznali ostaje u nama. Ova saznanja će nas učiniti smirenijim. Kad sam čuo sve ovo, onda sam zaboravio na sve probleme koje imam u životu. I sretan sam zbog toga. Svaki put se veselim kad dođem u Međugorje. Nadam se da ću i u budućnosti ovdje redovito dolaziti.

Posjet Brdu ukazanja

Neki igrači su iz hercegovačkog svetišta očito željeli ponijeti potpuno iskustvo, pa su na Tijelovo navečer prisustvovali i ukazanju, a za tako nešto su imali i razumijevanje izbornika Igora Štimca koji ih je oslobodio treninga. Nakon razgovora s vidiocem, iako je igračima sugerirano zbog mokre i strme staze da ne idu na Brdo ukazanja, ipak su to učinili Šimunić, Kranjčar, Krešić, Perišić, Lovren, Kovačić. Duhovnost je i ovoga puta, dalo se vidjeti i osjetiti igračima, jako važna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije