Europska liga

Nezaboravna noć u Mostaru: Zrinjski srušio Utrecht!

Foto: Stojan Lasić
1/12
01.08.2019.
u 21:53

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su Utrecht u Mostaru.

Od prvog sudskog zvižduka Utrecht je krenuo napdački. Doslovno se igralo pred golom Zrinjskog, ali nije bilo onih pravih šansi.

I ono što su gosti u prvom poluvremenu pokušali Brkić je uspijevao obraniti, a imao je i Zrinjski nekoliko pokušaja u prvom dijelu, piše sportsport.ba.

Prijetio je prvo Irfan Hadžić čiji udarac lagano brani Jensen, a zatim u 43. minuti Frane Čirjak ima šansu. Šutirao je neometan sa 15 metara, a lopta odlazi pored gola.

Kazna je stigla u 44. minuti. Dosuđen je slobodan udarac na rubu kaznenog prostora, Gustafson je šutirao, a Brkiću lopta prolazi kroz noge i odlazi u mrežu za prednost gostiju od 0:1.

Nastavak utakmice donosi veoma dobar nogomet. Zrinjski je krenuo napadački u drugom dijelu, a sve je krenulo mnogo bolje po domaće ulaskom Ivana Čurjurića.

Odmah po ulasku je imao ovaj nogometaš dobru šansu, obranio je Jansen. Napadi nisu stajali, a u 65. minuti Plemići stižu do izjednačenja. Kadušić je ubacio s desne strane, a Irfan Hadžić pogađa spektakularno za 1:1.

Igralo se otvoreno s obje strane i u ostatku utakmice. Zrinjski je pokazao da se može nositi sa nizozemskim timom, ali do kraja onih istinskih prilika za promjenu rezultata nije bilo, pa je nakon 90 minuta rezultat glasio 1:1.

S obzirom na to da je s istim rezultatom završen prvi meč, ušlo se u produžetke. Nije se previše moglo uživati u ljepoti, ali je u 111. minuti stadion Pod Bijelim brijegom eksplodirao. Lud gol postiže Staniša Mandić za prednost od 2:1.

Do kraja je domaći tim uspio sačuvati prednost i Plemići će igrati u trećem pretkolu, gdje ih čeka švedski Malme.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
Bogodol
07:11 02.08.2019.

Čestitam ekipi Zrinjskog na prolasku u iduće kolo, naslov da je bila ne zaboravna noć vjerojatno je istina, siguran sam da je istočni dio Mostara također imao ne zaboravnu noć od bola i mržnje što je Zrinjski prošao, to je žalosno no istinito. Kada se bude i istočni dio veselio uspjehu tada će biti normalno stanje i situacija, no oni koji su i dalje u ratu, vode ga na drugačiji način podpomognuti sarajevskom politikom sigurno se ne vesele uspjehu Zrinjskog, samo naprijed neka se i protiv Malmea desi suprotno želji istočne strane.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije