Pohvalan potez na utakmici Zrinjski- Leotar

U Mostaru igrači istaknuli transparent “United against antisemitism”

31.07.2022.
u 21:39

"Ujedinjeni u borbi protiv antisemitizma", pisalo je na transparentu kojega su držali igrači obiju momčadi uz logo kompanije MT Abraham kojoj je na čelu Amir Gross Kabiri

Neposredno prije početka susreta Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog i Leotara u Mostaru su igrači istaknuli slogan protiv antisemitizma. Ujedinjeni u borbi protiv antisemitizma, pisalo je na transparentu kojega su držali igrači obiju momčadi uz logo kompanije MT Abraham kojoj je na čelu Amir Gross Kabiri.

A igrači Zrinjskog izašli na teren u majicama s istim natpisom. 

Nastavak je to potpore inicijativi koja je nedavno usvojena u državnome Parlamentu koju je potaknuo predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović o borbi protiv antisemitizma, nesnošljivosti i mržnje.

Bosna i Hercegovina se 27. srpnja 2022. godine pridružila više od 35 zemalja EU i međunarodnih organizacija koje su usvojile radnu definiciju antisemitizma, u onom obliku i na način kako ga je definirala Međunarodna alijansa za sjećanje na holokaust (IHRA) u kojoj stoji da:

 “Antisemitizam je određena percepcija Židova, koja se može izraziti kao mržnja prema Židovima. Retoričke i fizičke manifestacije antisemitizma usmjerene su prema židovskim ili nežidovskim pojedincima i/ili njihovoj imovini, prema institucijama i vjerskim objektima židovske zajednice ”.

 Borba protiv antisemitizma i ksenofobije je stalna bitka. Bosna i Hercegovina, sa svojom etničkom raznolikošću, mora pokazati nultu toleranciju prema bilo kakvoj manifestaciji antisemitizma i mržnje prema određenoj vjeri ili nacionalnosti

 Usvajanje radne definicije predstavlja važan prvi korak ka osiguravanju zaštite pojedinaca i grupa u bosanskohercegovačkom i europskom društvu od mržnje, nasilja i diskriminacije. 

Nogometni klub Zrinjski pozdravlja nedavne korake koje su poduzele različite državne institucije, kao i vijeće Grada Mostara. Diskriminaciji, ksenofobiji i netoleranciji bilo koje vrste nema mjesta u našem društvu i sportu.

Komentara 1

JM
juretic.milan
23:09 31.07.2022.

A ne bi li prikladniji bio transparent "United against anticroatism"?!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije