SVAKA ČAST

Svijetom se širi potez Japanaca nakon poraza od Hrvatske, pokazali su da su velika nacija

06.12.2022.
u 10:42

Prepune tribine Japanaca na stadionu Al Janoub plakale su nakon poraza svojih miljenika, a plakali su i igrači na terenu.

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Japan u osmini finala Svjetskog prvenstva i plasirala se u četvrtfinale nakon raspucavanja jedanaesteraca. Prepune tribine Japanaca na stadionu Al Janoub plakale su nakon poraza svojih miljenika, a plakali su i igrači na terenu. No, navijače tuga nije spriječila da naprave ono što rade nakon svake utakmice – počiste stadion.

Japanski izbornik Hajime Moriyasu rekao je za The New York Times da je to kod njih sasvim normalan postupak. 

– Za Japance je to sasvim normalna stvar. Kada napuštate mjesto, morate ga ostaviti čišćim nego što je bio prije dolaska – rekao je.  

Tako je ovaj narod još jednom pokazao kako je dobro odgojen jer, dok su brisali suze, skupljali su smeće.  

Naime, takvo ponašanje u kulturi je Japanaca, oni još u školi uče da se za sobom mora počistiti. Štoviše, djeca sama čiste škole.  

Isto nam je posvjedočio i bivši hrvatski nogometaš Andrej Panadić (53) koji je dvije godine svoje igračke karijere proveo u Japanu. Od 2002. do 2004. igrao je u Nagoya Grampusu. 

– To je kultura koja se njeguje od malih nogu. Svi su takvi. Ja sam se tamo osjećao fantastično. Ljubazni su, nema svađe, dolaziš na trening s voljom, cijene te i poštuju. Druga je to kultura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije