košarka

Sladojević 10 godina u nizu na klupi Mladosti iz Mrkonjić Grada

08.04.2020.
u 21:30

Treneri u svakom sportu jednostavno su roba koja traje dok ima uspjeha. Čim planirani rezultati izostanu, traži se drugi, novi trener koji će pokušati ostvariti klupske ambicije. I tako to godinama ide u pravilu u svakom sportu. U bosanskohercegovačkoj košarci najdugovječniji trener je Goran Sladojević koji već deset godina u nizu vodi Mladost iz Mrkonjić Grada.

Prava rijetkost

I zaista je rijetkost da netko na klupi jedne momčadi ostane dugi niz godina kao što je trener Mladosti. Mladost je jedan osrednji bosanskohercegovački klub koji nikada nije imao previsoke ambicije i to je i najveći razlog što je njihov trener dugi niz godina ostao u klubu i nizao manje-više uspješne rezultate koji se povezuju plasmanom na završni turnir kupa Bosne i Hercegovine ili plasman u Ligu za prvaka Bosne i Hercegovine. Deseterostruki prvak Bosne i Hercegovine Široki uglavnom je naslove osvajao s trenerima koji su dolazili iz drugih košarkaških sredina, ali uspjeh su imali i njihovi domaći treneri. Prije svih, Ivan Velić s tri osvojena naslova prvaka u nizu, dva Kupa.

U Širokom su u više navrata radili Danijel Jusup, koji je prošle sezone osvojio naslov prvaka s momčadi iz Širokog Brijega, Jakša Vulić također je osvajao naslov sa Širokim u svom tri puta odrađenom trenerskom poslu na Pecari. Aktualni trener Hrvoje Vlašić drugi put je na klupi Širokobriježana. Još jedan broj trenera prošao je klupu Širokobriježana i svi su manje ili više imali uspjeha koji je, istina, odrađen i s kvalitetnom Upravom koju su dugi niz godina vodili Josip Kožul, Berislav Kutle, Ante Suton...

Bajić u više navrata u Igokei

Na bh. košarkaškim prostorima veliki obol dali su trener Dragan Bajić, trener Igokee, i Mensur Bajromović, nekadašnji trener Čelika, Bosne, te u više navrata i trener reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bajić je u više navrata i punih sedam sezona vodio Igokeu i osvojio sve što se može osvojiti na bh. prostorima. Uspjesima koje je postigao doveo je Igokeu do drugog mjesta po broju osvojenih trofeja u Bosni i Hercegovini, odmah iza Širokog.

No, na ovdašnjim pa i širim prostorima teško se tko može usporediti sa sadašnjim trenerom Cluja iz Rumunjske Duškom Vujoševićem. Devet puta u nizu kao trener Partizana bio je košarkaški prvak Srbije, a sveukupno osvojio je impresivnih 12 naslova prvaka. Pet puta okitio se Duško Vujošević naslovom pobjednika regionalne košarkaške ABA lige. Duško Vujošević bio je i trener poznatih inozemnih klubova CSKA iz Moskve, francuskog Limogesa, radio je jedno vrijeme u Španjolskoj, Italiji te bio trener reprezentacija triju država, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije