Košarka

Samo pobjeda protiv jake Rusije donosi izglede za Eurobasket

10.09.2016.
u 10:00

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. godine košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će s početkom u 20.15 u dvorani Mejdan u Tuzli ugostiti Rusiju. I jednima i drugima bit će to treći kvalifikacijski susret. Nakon dva kola Rusi imaju obje pobjede, a izabranici Damira Mulaomerovića pobjedu i poraz. Za večerašnji okršaj u Tuzli, pa i šire, vlada veliko zanimanje. Sportska dvorana Mejdan bit će dupkom puna, ali ne toliko kako je kazao Dubravko Barbarić, glavni tajnik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, čime bi se dovela u pitanje sigurnost svih koji večeras budu neposredno nazočili u Mejdanu. Ishod večerašnjeg susreta mnogo je važniji za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Teško je očekivati da bh. igrači mogu nadoknaditi minus od 29 poena iz prvoga susreta, ali bi i im i minimalna pobjeda značila mnogo. U tom slučaju reprezentaciji Bosne i Hercegovine bila bi dovoljna pobjeda na gostovanju u Švedskoj za ulazak u krug reprezentacija koje bi se borile za dodatna četiri mjesta koja vode na Eurobasket. Izbornik Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović kazao je kako je sretan i ponosan što će predvoditi reprezentaciju u rodnom gradu i pred svojim prijateljima i rodbinom.

- Svi momci su spremni i oni osjećaju pozitivan naboj, vjerujem da možemo doći do pobjede iako Rusiju trebamo izuzetno respektirati. Mirza Teletović je spreman i on se raduje igranju u Tuzli kao i svi ostali košarkaši - istaknuo je Damir Mulaomerović na tiskovnoj konferenciji održanoj pred nastup Bosne i Hercegovine protiv Rusije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?