Nogomet

Republika Srpska želi meč protiv Crne Gore ili Makedonije

kovacevic01_nnn_bih_23102015
24.10.2015.
u 06:15

Entitetski nogometni savez Republike Srpske ne odustaje od organiziranja prijateljskog meča za seniorsku nogometnu reprezentaciju RS.

Nakon što je Europska nogometna federacija (UEFA) zabranila meč protiv reprezentacije Srbije zbog sigurnosti, izvršni odbor je dao dozvolu čelnicima da pregovaraju s nogometnim savezima Crne Gore i Makedonije oko prijateljskog duela. Predsjednik entitetskog saveza Mile Kovačević ističe kako je želja da se do starta natjecanja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine odigraju dva meča.

- Zbog problema koje nogometni savez Srbije ima i monitoringa koji vrši UEFA, mi smo odlučili potražiti drugog suparnika za prijateljske utakmice. Dobili smo suglasnost izvršnog odbora da počnemo pregovore s Crnom Gorom i Makedonijom i vidimo u kojim terminima bi odgovarali ovi mečevi.

Mi ćemo uskoro stupiti u kontakt s ovim nogometnim savezima kako bismo odigrali prijateljske mečeve i vjerujem da ćemo postići dogovor oko datuma, istaknuo je Mile Kovačević.

Republika Srpska ima izbornika Željka Buvača koji je pomoćnik njemačkom treneru Jurgenu Kloppu u engleskom Liverpoolu, ali za sad nije igrala prijateljske mečeve protiv neke reprezentacije.

Ranije je entitetski savez organizirao nastupe mlađih kategorija koje su odigrale nogometne mečeve u Italiji, Grčkoj i Češkoj, a nastupaju i na brojnim turnirima. (ddr)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?