'ŽELIM UŽIVATI'

Potresan video o Ivanu Klasniću: Na dijalizi provodi po pet sati i još čeka donora bubrega

edr
25.03.2017.
u 14:36

Do nove transplantacije mora na dijalizu triput tjedno, a ona traje i po pet sati.

Njemačka televizija NDR snimila je dokumentarac o bivšem hrvatskom reprezentativcu Ivanu Klasniću i njegovoj životnoj borbi zbog teškoća s bubrezima.

Njegovi zdravstveni problemi počeli su 2007. godine. Transplantiran mu je majčin bubreg, no Ivanovo tijelo organ je odbacilo nakon čega je uslijedila druga transplantacija – očeva bubrega. Nažalost, sada mu je potrebna treća transplantacija, na liječničkoj listi čeka donora organa. Do nove transplantacije mora na dijalizu triput tjedno, a ona traje i po pet sati.

Ipak, Klasnić je nakon svega ostao pozitivan te poručuje:

- Želio bih da uskoro dobijem novi bubreg, da mogu uživati u životu.

 

Ujedno, Klasnić vodi i pravnu bitku protiv bivših liječnika Werdera Götza Dimanskog i Manjua Guha. Tvrdi da su liječnici krivi zbog nemara jer nisu na vrijeme uočili njegove zdravstvene probleme.

- Očito je da su liječnici pogriješili. Nikakav novac ne može nadomjestiti patnju kroz koju sam prošao. Mogao sam umrijeti! - poručio je Klasnić, a navedeni NDR-ov dokumentarac bit će prikazan u nedjelju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije