velikan odlazi

Park Prinčeva u 10. minuti ustao na noge Zlatanu Ibrahimoviću

ibrahimovic
Foto: AFP
1/2
15.05.2016.
u 08:27

U 10. minuti utakmice između Paris Saint-Germaina i Nantesa u okviru posljednjeg, 38. kola Ligue 1 igra je nakratko zaustavljena. Publika je ustala na noge i zajedno sa svim igračima zapljeskala jednom od najvećih napadača u povijesti nogometa i "desetki" PSG-a Zlatanu Ibrahimoviću koji je odigrao svoju posljednju utakmicu na Parku Prinčeva u dresu prvaka Francuske, a samim tim i posljednju utakmicu u Ligue 1.

Francuska će ga na svom tlu u dresu nekog svog kluba gledati 21. svibnja kada će PSG igrati finale Kupa Francuske protiv Marseillea na Stade de France. Ali, posljednji ligaški meč u Francuskoj, možda i posljednju simultanku, ovisi koliko golova i asistencija upiše, Zlatan je odigrao protiv Nantesa. I bila je simultanka, prenosi Klix. 

Ibrahimović je postigao dva pogotka (17' i 89') čime je ligašku sezonu okončao s 38 golova u 31 nastupu čime je oborio klupski rekord, jer nitko u povijesti PSG-a u jednoj sezoni Ligue 1 nije dao toliko golova. Takvo nešto u posljednjoj utakmici i sa svoje 34 godine ne može svatko. Zlatan, ipak, može.

Pred utakmicu igrači PSG-a stali poredali su se na terenu praveći dva reda između kojih je popraćen ovacijama i pljeskom prošao sjajni napadač Švedske.

U 17. minuti meča sa stilom, prsima skrenuo je centaršut Di Marije u mrežu Nantesa i postigao svoj prvi gol na meču, a onda je u 89. minuti postigao još jedan, ovaj put glavom. 

Ligu napušta s ukupno 113 golova u 122 nastupa. Izdominirao je ligu i cijelu Francusku u koju je stigao na ljeto 2012. godine i koju će ovog ljeta napustiti bogatiji za 11 trofeja. Možda i 12, ako osvoji Kup Francuske 21. svibnja. U četiri provedene sezone u Ligue 1, tri puta je bio najbolji strijelac.

Odlazi sigurno, ali još se ne zna gdje još. Iako na ramenima nosi 34 godine i čeka 35. godinu u listopadu, svojim predstavama pokazuje da njegov kraj nije blizu. Nedavno je snimio reklamu za Vitamin Well u kojoj je kazao kako "nije gotov". 

Utakmicu je napustio prije posljednjeg sudskog zvižduka iako je PSG ranije izvršio sve tri izmjene. Uzeo je dva sina za ruke i krenuo u tunel. Na dresovima njegovih sinova pisalo je "Legend" i "King". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije