HŠK Zrinjski

Očekuju “rudarski” posao

19.03.2016.
u 07:00

Od Zrinjskog će se danas očekivati lagana pobjeda protiv Rudara (18 sati). Ipak, ako to pitate igrače, takve utakmice su zapravo i najteže za igranje. Onog trenutka kada publika očekuje sigurna tri boda, to automatski donosi i dodatni pritisak.

Pritisak uobičajen

Ipak, oni koji su mislili kako neće biti pod pritiskom igrajući u Zrinjskom, grdno su se prevarili. Pritisak u tom klubu realno je u opisu radnog mjesta...

- Rudar je uvijek dobro igrao u Mostaru, a prošlo kolo osvojio je bod protiv Sarajeva, što nam dovoljno govori da je riječ o kvalitetnoj momčadi. Nama je u subotu protiv Rudara jedini izbor pobjeda i tako ćemo se postaviti od prve minute. Sve osim osvajanja tri boda za Zrinjski veliki je neuspjeh. Krenut ćemo ofenzivno od prve minute i pokušati što prije postići pogodak kako bismo sebi olakšali nastavak utakmice - kazao je trener plemića Vinko Marinović.

Filip Arežina je svojedobno igrao u Rudaru, a sada kao nogometaš Zrinjskog ima i najbolju predstavu o kakvom je protivniku riječ.

- Sigurno nisu momčad koju se može podcijeniti. Najteže je igrati ovakve utakmice u kojima su vam unaprijed upisana tri boda. Rudar ima dosta dobrih pojedinaca i to nije momčad protiv koje možemo lako doći do bodova - kazao je Arežina. Od pojedinaca, izdvojio bih Kantara koji je igrao u Zrinjskom, zatim Milutinovića, te mladog Burazora. Imaju još nekoliko pojedinaca koji svakoj momčadi sigurno mogu napraviti probleme i “otkinuti” joj koji bod - kazao je Arežina.

Fokusirani na svoje utakmice

Iako se u Zrinjskom trude najviše baviti samo svojim utakmicama, nedvojbeno se gleda i prema prvoplasiranoj Slobodi.

- Nismo priželjkivali ovakav rasplet prva tri kola, ali to ne mora ništa značiti. U posljednjem kolu igramo kući protiv Slobode, iako mi želimo i prije toga riješiti situaciju u svoju korist - dodao je Arežina. - Pratit ćemo i događanja na Tušnju, iako smo mi maksimalno fokusirani na našu utakmicu. I jedna i druga momčad su u dobroj formi i teško je prognozirati rezultat utakmice između Slobode i Željezničara. Uostalom prvenstvo je još dugo, a mi se prvo moramo potruditi da dobro odigramo svoje utakmice - dodao je trener Marinović. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije