Ona je čudo

Ni Infantino se nije mogao sudržati kad mu je prišla Zećira Mušović

21.08.2023.
u 15:42

FIFA već godinama ulaže silne napore da ženski nogomet učini što popularnijim i može se reći da krovna nogometna organizacija na čelu sa Giannijem Infantinom uspješno realizira svoj plan.

Svjetsko prvenstvo koje se održava u Australiji je ušlo u samu završnicu, tako je susret za treće mjesto između domaćina i Švedske na stadionu Suncrop u Brisabenu promatralo oko 50.000 gledatelja.

S obzirom da se radi o ženskom nogometu ta cifra je i više nego impresivna te ujedno jasan pokazatelj da FIFA radi ništa drugo nego pravi posao na popularnosti ženskog nogometa.

Susret za treće mjesto dobila je Švedska sa 2:0, a ponovno je na golu Šveđanki bila impresivna 27-godišnja Zećira Mušović, u ovom trenutku možda i najbolja vratarka svijeta.

Mušović je podrijetlom Bosanka i Hercegovka, roditelji su joj iz Prijepolja, a većina rodbine živi u Sarajevu i trenutno brani za Chelsea.

Svjetsko prvenstvo u Australiji je iskoristila i da podigne svoju reputaciju na još veći nivo i prva je kandidatkinja za osvajanje Zlatne rukavice na turniru.

Prilikom dodjele medalja za treće mjesto ni Infantino nije ostao imun na partiju Mušović te joj je srdačno čestitao i izamamio širok osmijeh na njenom licu.

U komentarima na društvenim mrežama svi su impresioniran i puni riječi hvale za vratarku i neće biti iznenađenje ukoliko bude među kandidatima za najbolju igračicu svijeta za 2023. godinu.

Inače, Zećira je već dugo vremena u vezi sa Alenom Bibićem koji je rođen u Sjenici, a kao hokejaški vratar nastupa pod švedskom zastavom.

Bibić je tijekom cijelog Mundijala bio u Australiji kao najveća podrška svojoj djevojci, a čak je na nekim mečevima nosio i dres svoje partnerice.

Inače, za Mušović je ovo druga medalja na Svjetskom prvenstvu jer je sa Švedskom i 2019. godine također osvojila broncu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije