Jedini koji je to uspio uraditi

Migrant rođen na moru uhvatio Ibrahimovića uhvatio za glavu i patosirao ga: "Zlatanirao sam Zlatana!"

Zlatan Ibrahimović
Reuters
11.01.2024.
u 17:24

Tijekom utakmice između PSG-a i Lillea 2013. godine tenzije su bile na vrhuncu, a za svjetsko čudo Ibrahimović je bio taj koji je ponižen pred cijelim stadionom.

Rijetki su oni koji su se uspjeli suprostaviti Zlatanu Ibrahimoviću te mu hrabro i odlučno stati na crtu. A tek ga poniziti pred svima. To je pošlo za rukom čovjeku za kojeg to nitko ne bi pomislio da može uraditi. 

Rođen je na moru. Migrirao je u Francusku. Ostao je bez majke Therese kad su mu bile dvije godine, a otac Ricky mu je preminuo kad mu je bilo 12. Otac mu je bio golman, igrao je na Mundijalu 1974. godine.

Radi se o sada već umirovljenom Riu Mavubi, čovjeku koji ni sam ne zna točnu lokaciju rođenja. S namjerom da spase svoj život pobjegli su u Francusku iz Angole, a majka ga je rodila na jednom od brodova, prenosi Sportsport.

Imao je teško djetinjstvo, baš kao što je imao Ibrahimović u Švedskoj. Čuveni napadač je sin roditelja koji su imigrarali iz Jugoslavije, oca Šefika i majke Jurke.

Kad se na terenu sretnu nogometaši koji su još u djetinjstvu naučili da se bore za svaki komad kruha, onda je jasno da neće dati jedan na drugog. Tako je i zaista bilo.

Tijekom utakmice između PSG-a i Lillea 2013. godine tenzije su bile na vrhuncu, a za svjetsko čudo Ibrahimović je bio taj koji je ponižen pred cijelim stadionom.

 

 

Nakon jednog verbalnog sukoba, Ibra je gurnuo Mavubu, a onda mu je 20-ak cm niži nogometaš prišao, prvo ga je uhvatio za glavu, a zatim ga je i otvorenom rukom uhvatio za lice i gurnuo na pod.

Bio je to vjerojatno prvi i posljednji put u Zlatanovoj karijeri da ga je netko "patosirao" na jednoj utakmici. Nekoliko godina kasnije Mavuba se otvoreno hvalio svojim potezom.

"Kad odem u glavni grad, navijači PSG-a me pitaju o tome, i to s puno poštovanja. Jako je smiješno jer ljudi su to zapamtili, a ne što sam zabio lijep gol na utakmici."

"Nisam dopustio da me ponižava jer je on bio taj koji je započeo. Ali za mene je je to i dalje lijepa epizoda i nije loša."

Kao što je poznato u vrijeme dok je Ibra igrao za PSG u švedski jezik je ubačena riječ "zlatanera" što u prevodu znači "dominirati", a ovaj put Mavuba ju je iskoristio da isprovocira čuvenog napadača bh. korijena.

Od nogometa se oprostio prije četiri godine, a danas je većinom angažiran kao komentator na utakmicama. Vrhunac karijere je imao 2014. kada je s Francuskom igrao na Mundijalu u Brazilu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije