statistika

Messi najbolji igrač u poviejsti Primere, nećete vjerovati koji je Ronaldo

07.08.2017.
u 11:13

U opsežnom istraživanju proučavani su brojni faktori među kojima odigrane minute svake sezone, pogotke iz igre, pogoci s bijele točke, autogolovi, crveni kartoni.

Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi statistički je najbolji nogometaš u povijesti španjolske lige Primera division. 

Prema istraživanju Instituta za povijest i statistiku španjolskog nogometa (CIHEFE) zvijezda Barcelone je najbolji igrač u povijesti 86 sezona španjolskog prvenstva.

Na drugom je mjestu bivši nogometaš Real Madrida Španjolac Raul, a slijede ga bivši nogometaš Barcelone Cesar Rodriguez, bivšI nogometaš Athletico Bilbaa Telmo Zarra i bivši nogometaš Sporting Gijona i Barcelone Enrique Castro "Quini".

U opsežnom istraživanju proučavani su brojni faktori među kojima odigrane minute svake sezone, pogotke iz igre, pogoci s bijele točke, autogolovi, crveni kartoni.

"Svi evaluacijski kriteriji imaju jednostavan sustav bodovanja što omogućava da se mogu uspoređivati svi igrači iz svih sezona", izjavio je za španjolski dnevnik "Marca" Jose Antonio Ortega.

Od početka lige 1929. u prvoj španjolskoj nogometnoj ligi igralo je 9.280 nogometaša, od toga 854 vratara. Messi je statistički najbolji jer dominira u španjolskom prvenstvu po svim kriterijima. On je jedini koji je premašio brojku od 300 pogodaka, do sada ih je sakupio 349.

Messi je ukupno sakupio 545 bodova, Raul je drugi sa 528, a slijede Cesar (524), Zarra (493), Quini (488), Juan Arza (481), Alfredo Di Stefano (481), Paco Gento (467), Carlos Alonso "Santillana" (464) i Guillermo Gorostiza (454).

Među igračima koji su još uvijek aktivni na drugom je mjestu zvijezda Real Madrida Portugalac Cristiano Ronaldo, dok je ukupno sa 415 zauzeo 17. mjesto. Na trećem mjestu među aktivnim igračima je napadač Athletica Aritz Aduriz sa 314 bodova, dok je ukupno na 67. mjestu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije