privremeno

Košarkaški savez BiH prekinuo najviši rang natjecanja u BiH - Ligu 12

14.01.2020.
u 15:30

Savez je donio ovu odluku zbog kršenja propozicija i narušavanja kalendara i regularnosti natjecanja Prvenstva BiH u ovoj sezoni

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine privremeno je prekinuo najviši rang natjecanja u BiH - Ligu 12. 

Savez je donio ovu odluku zbog kršenja propozicija i narušavanja kalendara i regularnosti natjecanja Prvenstva BiH u ovoj sezoni. Generalni tajnik KSBiH Amer Čolan poništio je nominaciju 14. kola Lige 12 između Igokee i Spars Realwaya, kao i svih nominacija 15. kola.

Kako je kazao Feni, ove odluke će biti na snazi do okončanja sastanka i donošenja zaključka Upravnog odbora KSBiH.

Utakmica Igokea - Spars Realway je trebala biti odigrana prošlog vikenda, ali je prolongirana za utorak na zahtjev Igokee zbog odigravanja utakmice ABA lige. Propozicije natjecanja jasno govore da u slučaju odgađanja utakmice klubovi moraju dogovoriti novi termin odigravanja utakmica.

To ovoga puta nije urađeno, zbog čega su Sparsi najavili da neće otputovati na utakmicu. Predstavnici sarajevskog kluba kao razlog su naveli igranje važne utakmice u okviru ABA lige 2, koju će igrati u četvrtak protiv Splita. 

Čolan je jučer Feni objasnio kako je poništio nominaciju za ovu utakmicu jer komesar natjecanja Siniša Jakovljević nije postupio u skladu s propisima pri određivanju novog termina.

- Tražio sam da se nominacija stornira jer se klubovi nisu dogovorili po propozicijama, a komesar ne može samovoljno donijeti odluku kada se utakmica igra. Mora se poštivati kalendar natjhecanja i propozicije. Upravni odbor KSBiH tumači propozicije i uskoro bi trebao donijeti odluku, ali dva člana UO-a su iz Igokee i ako oni ne glasaju odluke neće biti - objasnio je Čolan.

U priopćenju koje je Čolan danas poslao klubovima podsjeća da na je na osnovu člana 33. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na 22. sjednici, održanoj 27. kolovoza 2019. godine, donio Odluku u kojoj se navodi da nadležnost nad komesarom natjecanja u sezoni 2019./2010. ima ured KSBiH.

O nastavku natjecanja Prvenstva BiH Lige 12 kao i nominacijama za navedene utakmice ured KSBiH dostavit će obavijest nakon što UO KSBiH donese odluku i otkloni nejasnoće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije