najbolji hercegovački hakler

Josip Suton: Veselim se novom poglavlju u Italiji

24.07.2020.
u 20:55

Josip Suton, po mišljenju mnogih, najbolji je hercegovački hakler u posljednjih 10-ak godina. Ima puno argumenata po kojima bi ovaj Mostarac mogao biti i najbolji igrač malog nogometa koji je ponikao u Hercegovini, piše Večernji list BiH. Suton je kao igrač osvojio brojna priznanja na turnirima, s nekoliko momčadi osvajao je prvenstva Hrvatske u futsalu, bio je reprezentativac i kapetan te zemlje. S 32 godine Sutonu se ukazala velika prilika, angažirao ga je talijanski prvoligaš Meta Catania. Riječ je o jednom od boljih talijanskih klubova, koji je ovog igrača već predstavio na svojim službenim stranicama.

Uspjeh i jaka konkurencije

- Prošle godine također sam bio u kombinaciji za ovaj klub, ali nekoliko dana prije ipak sam se odlučio za Vrgorac. Za mene i moju obitelj ipak je više odgovaralo da sam blizu Mostara. Recimo, godinama je meni odgovaralo da igram u Splitu. Bilo je prije ponuda, ali u Splitu sam imao odličnu situaciju i stabilnu sredinu. Ipak, sada mi se ukazala nova prilika i potpisao sam s Meta Catanijom ugovor na godinu dana - kazao nam je Josip Suton koji je još dodatno obrazložio to što prvi put u karijeri odlazi u inozemstvo: - U međuvremenu sam se krenuo školovati u sportskom menadžmentu. Između ostalog, dobro će mi doći da vidim to kako klubovi funkcioniraju u inozemstvu. Ako bih u međuvremenu svladao talijanski jezik, uz jezike koje već poznajem, to mi može biti velika referenca za budućnost. Svjestan sam kako neću vječno moći biti igrač, tako da moram raditi na sebi i na drugim planovima - dodao je. Talijanska liga je, uz španjolsku i rusku, u samom vrhu svjetskog futsala. Josipa Sutona tamo čeka puno jača konkurencija nego ju je do sada imao. - Spreman sam na takvo nešto, talijanski futsal je na višoj razini. Sretan ću biti ako ne bude ozljeda, a ako bude tako, mislim da mogu puno pružiti u novom klubu. Svakako je ovo za mene veliki izazov na sportskom planu, želim pružiti dobre igre i eventualno se zadržati koju godinu u Italiji - tvrdi Mostarac.

Josipov brat

Catanija na Siciliji, po Sutonovu mišljenju, lijep je grad. Klub u koji dolazi, navodno, također ima dobre uvjete za igrače.

- Već sam bio u Cataniji. To je lijepo mjesto, po mentalitetu je, po mom dojmu, grad dosta sličan Mostaru ili Splitu, mislim da ću se na novo mjesto za život brzo naviknuti. Ljuti u klubu su korektni i očekujem da bih početkom rujna trebao putovati tamo na pripreme. Sretan sam što me očekuje novo poglavlje u karijeri i nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi iz novog kluba - zaključio je, po mnogima, najbolji hercegovački igrač malog nogometa. Put inozemstva nakon ljeta moglo bi otići još nekoliko bh. futsal igrača, a među njima i Josipov mlađi brat Luka Suton. Riječ je o perspektivnom mladom igraču koji nosi dres MNK Vrgorac i koji je također član futsal reprezentacije Hrvatske. Taj posao još nije u nekoj finalnoj fazi, ali definitivno je mlađi Suton zanimljiv i inozemnom tržištu. Bilo kako bilo, veliku korist od toga, ako braća Suton budu igrala u talijanskoj ligi, mogu imati i u futsal reprezentaciji Hrvatske, na čija bi okupljanja ovaj dvojac nakon utakmica u jačoj konkurenciji mogao dolaziti igrački još kvalitetniji.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?