Prva ženska medalja stigla u Brotnjo

Jelena Pehar brončana na EP-u

jelena pehar
08.02.2015.
u 10:12

Jelena Pehar, članica Karate kluba Brotnjo, osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava u Zürichu

Jelena Pehar, članica Karate kluba Brotnjo, osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava u Zürichu (Švicarska). Mladu Čitlučanku u šesnaestini finala Europskog prvenstva pobijedila je Francuskinja Gwendoline, no budući da je Francuskinja nakon toga nizala pobjede do finala, Pehar je dobila priliku kroz repasaž osvojiti brončanu medalju.

Medalja kroz repasaž

Jelena Pehar je u repasažu pobijedila Mađaricu Zsofiu Miheller, Ruskinju Valeriyu Balalaevu te u konačnici reprezentativku Njemačke Sophhiju Theimer i nastup na svom prvom Europskom prvenstvu završila osvojivši brončanu medalju za reprezentaciju Hrvatske. Makedonka Veronika Kostovska osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Zurichu u kategoriji kadetkinje - 54 kg, Francuskinja Philippe Gwendoline srebrnu, a Jelena Pehar i Ivet Goranova iz Bugarske osvojile su brončane medalje. Ovo je prva Europska medalja u povijesti broćanskog sporta koja je osvojena u ženskoj konkurenciji.

U klubu zadovoljni

- Uistinu smo jako zadovoljni s obzirom da je ovo prva medalja s najviše razine nekog individualnog sporta u ženskoj konkurenciji koja je stigla u Brotnjo. Jeleni i njenom treneru Žarku Planiniću i ovom bih prigodom želio čestitati na ovom velikom uspjehu. Jelena je bila naša jedina natjecateljica koja je iz našeg kluba nastupala za hrvatsku karate reprezentaciju, samim time je i ovaj naš klupski uspjeh vredniji - kazao je za Večernji list Mate Odak, predsjednik kluba i jedan od trenera Karate kluba Brotnjo iz Čitluka.

Jelena Pehar tako je napravila veliki uspjeh donijevši u Čitluk prvu žensku medalju s nekog od europskih prvenstava. Njen uspjeh također je još jedan pokazatelj kako karate klubovi u BiH rade dobar posao. Već godinama brojni natjecatelji pod zastavama BiH ili Hrvatske potvrđuju kvalitetu na najvećim svjetskim smotrama ovog borilačkog sporta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije