TOKIO

Hakuho, najbolji japanski sumo borac, odlazi u mirovinu

27.09.2021.
u 10:48

Najbolji japanski sumo hrvač Hakuho, vlasnik rekorda s 45 turnirskih pobjeda, namjerava otići u mirovinu nakon što se zadnjih nekoliko godina bori s ozljedama, javlja u ponedjeljak televizijska postaja NHK.

Hakuho (36) je debitirao u sumo hrvanju 2001. i stigao do titule yokuzuna u svibnju 2007., postavši drugi Mongolac kojem je uspjelo doći do tog najprestižnijeg sumo ranga.

NHK javlja, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, da je Hakuho izrazio želju za prekidom karijere i da nakon toga želi poduzeti sve potrebne korake za otvaranje sumo učilišta (heya)  gdje sumo borci žive i treniraju.

Hakuho, koji je japansko državljanstvo dobio 2019.- a to je bio preduvjet za otvaranje učilišta - izjavio je kako bi treniranje sumo boraca bio njegov način da "iskaže zahvalnost".

Hakuho, rođen kao Monkhbatyn Davaajargal, srušio je rekord u broju pobjeda na turnirima, a i njegova titula yokozune je najdulja u povijesti suma.

No ozljede su utjecale na njegovu karijeru pa je odustao od nekih turnira.

U srpnju je osvojio turnir u Nagoyi, ali je tada rekao: "Moje se tijelo raspada. Želim dobro razmisliti o budućnosti."

Hakuho, koji je u siječnju bio pozitivan na COVID-19, također se povukao s turnira u rujnu jer je nekoliko boraca iz njegove heye bilo pozitivno na koronavirus.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije