Kup EHF

Grude čeka rumunjski Corona Brašov

21.07.2016.
u 07:00

Prije tjedan dana u Marića gaju rukometašice Gruda okupile su se na druženju i u vedrom ozračju zapjevale, zaigrale odbojku na pijesku, zaplivale u bazenu i uživale u gurmanskim specijalitetima... Samo je rukomet ostao po strani. Za sada, jer...

- Trenerica Zlata Zubac planira okupljanje 1. kolovoza. Slijede liječnički pregledi i pripreme, a krajem mjeseca ekipa putuje na Vlašić po “završnu glazuru”,

Sestre Anica i Marija Gudelj zatražile su i dobile ispisnice. Prijateljski smo se rastali. Želim im sve najbolje u daljnjoj karijeri, rekao nam je Zoran Trlin, predsjednik HŽRK Grude i dodao:

- Vratarke Anicu Gudelj, zamijenit će iskusna Ana Križanac, koja će ujedno raditi kao trenerica s mlađim uzrastima. Tu je i mlada Anđela Milas, koja je rukometno sazrela, pa će više braniti. Nove u ekipi su mlade Ljubušanke, Martina Kraljević i Anđela Boras, kaže Trlin. Na pitanje znači li ovo da su Grude jače nego do sada i slijedi li osvajanje novih naslova prvaka BiH i Kupa BiH, diplomatski je “umotao” odgovor:

- Cilj je igrati bolje nego ranije. Ne obećavam naslove, ni ranije to nisam činio.Bit ćemo zadovoljni ako plasman bude sukladan našim igrama. Trebate znati da se i konkurencija pojačala.

Klub odnedavno nosi staro “skraćeno ime”:

- Tvrtka Autoherc više nije glavni sponzor, klub se zove samo Grude. No, Autoherc ostaje naš sponzor. Teško ćemo uskoro dobiti nekoga novog sponzora, iako se nikada ne zna...

U Kupu EHF ždrijeb nije mazio Gruđanke. Izvukle su ASC Coronu Brašov iz Rumunjske, pravog rukometnog Gulivera:

- U odnosu na kvalitetne Rumunjke, koje su u istom natjecanju proljetos igrale u polufinalu, naši su izgledi mali. Brašov je dvostruki prvak Rumunjske, osvajač Challenge kupa 2006. godine, a 2008. igrao u finalu Kupa pobjednika kupova.

Ždrijeb je odlučio da se prva utakmica igra 10. ili 11. rujna u Grudama, uzvrat 17. ili 18. rujna u Brašovu:

- Pokušat ćemo se dogovoriti s Rumunjima da se obje utakmice igraju ili u Grudama ili u Rumunjskoj, rekao nam je Trlin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?