hžrk grude

Gruđanke preko islandskog Frama na rumunjski Roman

Grude, 18.8.2015.Grude Autoherc - Split 2010 24:32 (12:17)Amanda Maric prodire izmedju Tee Lisice (3) i Venere SurjanSnimio: Miljenko Karacic
14.09.2015.
u 06:15

Po onom što su pokazale, Amanda Marić, Ana Vrančić, Nikolina Čutura i Marija Gudelj, bit će istinska pojačanja

Čim su saznali da u 2. kolu EHF kupa igraju protiv Frama iz dalekoga Islanda, čelnici HŽRK Grude Autoherc, aktualnih rukometnih prvakinja BiH i pobjednica Kupa BiH, stupili su u kontakt s Islanđanima, pokušavajući dogovoriti da se obje utakmice igraju ili u Grudama (ždrijebom domaćin prve utakmice) ili u Reykjaviku, piše Večernji list. Naravno, domaćin bi snosio dio troškova gostu. Islanđani su "zatezali", postavljajući zahtjevne uvjete glede broja članova i vremena boravka u Hercegovini, te financijsku nadoknadu, ako bi se oba susreta igrala u Grudama. S druge strane, nudili su "mrvice" u slučaju da se obje utakmice odigraju na Islandu. Nakon "teških" pregovora nađen je kompromis. Oba susreta ipak će se igrati u Reykjaviku 17. i 18. listopada, a pobjednik će u 3. kolu igrati protiv H.C.M. Roman, predstavnika Rumunjske: - S pripremama smo počeli početkom kolovoza. Odigrali smo prvu utakmicu protiv Splita u Grudama (poraz), pa 3. kolovoza otišle na sedmodnevne pripreme u Sokolac... Slijedili su nastupi na turnirima u Sinju, Splitu i Kaštelima, na kojima smo prvenstveno vodili računa o uigravanju. Sljedeći vikend igrat ćemo i turnir u Grudama koji ima humanitarni karakter, Uz nas nastupit će Marina Kaštella, Sinj i Petason Vranjic). Do prvenstva koje počinje 3. listopada, bit ćemo spremne. Sve ide po planu, osim što je izvan stroja zbog ozljede koljena jedna od nositeljica igre, Andrea Prusina. Nadamo se njezinu skorom oporavku i povratku, kaže Zlata Zubac, trenerica Gruđanki: - Gledala sam neke CD- ove sa snimkom utakmica Islanđanki. Dobre su, brze, iskusnije od nas, neugodne u svakom pogledu. Naš će hendikep biti dugi put do Islanda, nekim curama prvi let zrakoplovom. Ali, dat ćemo sve od sebe, kaže Zlata Zubac, ne odgovorivši koliki su izgledi njezinih cura za prolaz dalje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?