ZRINJSKI -VELEŽ 3:0

Gradski derbi u Mostaru pripao Plemićima, na redu vodeći Borac

18.10.2023.
u 18:37

Zrinjski je u zaostalom susretu 3. kola Premijer lige BiH jučer pod Bijelim brijegom s lakoćom svladao Velež s 3:0, dva gola postigao je Jakovljević, a jedan Ćuže

Nogometaši Zrinjskog slavili su protiv gradskog rivala Veleža s 3:0. Plemići su pred svojom publikom rutinski ostvarili pobjedu te osvojili vrijedna tri boda. Zrinjski je pokazao znatno više, pogotovo u prvom dijelu, nakon čega je u nastavku mirnom igrom samo završio posao.

Veliko slavlje

Plemići su Veležu tako očitali nogometnu lekciju, pogotovo u taktičkom smislu, osobito u igri nakon prekida, nakon koje su u prvom dijelu zapravo i postigli tri gola. Zrinjski je u utakmicu ušao maksimalno napadački orijentiran. U početnoj postavi Plemića praktički su igrala dva špic igrača, kao i dva izrazita krilna nogometaša. Plemići su utakmicu počeli u sastavu Marić - Ćorluka, Jakovljević, Radić, Tičinović - Čanađija, Ramić - Ćuže, Kiš, Jukić, Bilbija. Na trenutke je to bila 4-2-4 formacija. Velež se ipak odlučio za nešto zatvoreniju varijantu.

U 2. minuti zabilježen je pokušaj udarca gostiju, ali je jedan igrač Veleža to napravio nerezonski, visoko preko gola. Zrinjski je poveo iz prve prave prilike na utakmici. Strijelac pogotka u 6. minuti bio je Ćuže. Njega je odlično pred golom gostiju iz slobodnog udarca "pronašao" Kiš. Ćuže je spretno skrenuo loptu u mrežu Veleža, a na tribinama pod Bijelim brijegom nastupilo je veliko slavlje navijača Zrinjskog.

U 10. minuti činilo se kako će pred golom Veleža biti sličan scenarij. Ubacio je Kiš, šutirao Bilbija, ali je lopta u letu pogodila Radića. Teško je u tom trenutku bilo reći je li igrač Zrinjskog bio u putanji lopte prema golu. Na drugoj strani je s distance udarac isprobao Haskić, lopta je otišla znatno pored gola. Velež je nakon toga imao jedno razdoblje bolje igre, s više posjeda. Zrinjski nije tako aktivno igrao obranu, više je čekao pogreške Veleža u predaji lopte, ali ni oni u tom vremenu nisu imali velike prilike.

Monotonija je prekinuta tek u 26. minuti. Ćuže je s boka ubacio pred gol Veleža, ali se Kiš, koji se našao sam pred golom, nije najbolje snašao i glavom je promašio dobru priliku. U 35. minuti Jukić je dobro probio lijevi bok, ubacio pred gol, ali je jedan od igrača Veleža stigao i skinuo loptu koja je išla u okvir gola.

Ipak, u 37. minuti je došao do novog gola. Ramić se prvo nametnuo i sebi stvorio poziciju za udarac. Lopta je otišla neugodno prema golu, ali je obranio Hadžikić. Ipak, lopta se odbila do Jakovljevića koji ju je precizno pospremio u mrežu. U 39. minuti vratar je spasio Velež od gotovo sigurnog gola, obranio je nemoguć udarac Kiša, tribine su uzdahnule. Kolosalnu je zatim obranu na golu Zrinjskog imao Marić. Haskić je odlično skočio nakon ubačaja iz slobodnog udarca, dobro šutirao glavom, ali je vratar Zrinjskog reagirao kao pantera, obranio loptu koja se od gredu odbila u polje. Radić je samo u nastavku glavom izbacio u korner. Kada se činilo da je prvo poluvrijeme gotovo, Zrinjski je došao do novog gola za 3:0. Zrinjski je izveo korner, lopta je preletjela na drugu vratnicu, a tamo se opet našao Jakovljević koji je od gredu zabio novi efektan gol. Sudac je odmah nakon toga svirao kraj prvog dijela...

U 52. minuti vidjeli smo prvu kakvu-takvu priliku u nastavku utakmice. Akcija Veleža išla je po desnoj strani, povratna lopta došla je do Džafića koji je iz dobre pozicije šutirao preko gola. Nešto poslije prijetio je i Haskić, ali opet je to išlo visoko preko gola. Pokušao je nešto kasnije izdaleka opet Džafić, ali je vratar Marić to lako pokupio. U drugom dijelu je tempo igre bio osjetno slabiji. Na prvu pravu priliku čekali smo do 67. minute. Ćuže je tada u stilu Luke Modrića vanjskim dijelom kopačke ubacio pred gol Veleža, Bilbija je pred golom zahvatio loptu koja je otišla malo pored gola. U 73. minuti Velež je pogodio vratnicu. Tičinović je pogriješio na lijevoj strani, uslijedila je kontra i traljav šut Guliashvilija koji, na sreću nogometaša Zrinjskog, nije završio u mreži nego na vratnici.

Bez uzbuđenja do kraja

U 73. minuti je Kožulj na muke stavio Hadžikića. On je vrhunski obranio njegov šut iz slobodnog udarca koji je išao pod samu gredu. Pokušao je zatim Bilbija, lopta je otišla preko gola, na drugoj strani je Suljić jako šutirao pored gola. U 85. minuti Guliashvili je opet šutirao, ali je Marić ponovno to lako obranio. Do kraja utakmice više nije bilo uzbuđenja. Nogometaši Zrinjskog su posljednji sučev zvižduk dočekali s rukama u zraku, tribine su tog trenutka erumpirale.

Zrinjski već u nedjelju čeka još jedan derbi. U 11. kolu domaćeg prvenstva Mostarci u nedjelju (19.45) gostuju kod trenutačno vodeće momčadi Premijer lige BiH, banjolučkog Borca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?