Sportske igare mladih

Darijo Srna: Djeca iz raznih dijelova Europe se natječu, druže i razvijaju prijateljstva.

27.08.2023.
u 09:01

Coca-Cola All-star day u Splitu okupio je brojne nogometne legende, sportske zvijezde, uzvanike iz političkog i gospodarskog života koji su zajedno s djecom u gradu pod Marjanom sudjelovali u promociji sporta i sportskih vrijednosti. Program je počeo svečanom ceremonijom proglašenja ambasadora Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskom domu, a Darijo Srna i Nemanja Vidić pridružili su se velikoj SIM obitelji. Nasser Al-Khelaifi i Aleksander Čeferin, ambasadori Igara, dodijeli su im plakete, a ceremonija proglašenja okupila je mnogobrojne svjetske sportske zvijezde i dužnosnike, dugogodišnje partnere i prijatelje Igara. Zlatko Vujević dodijelio je i posebno priznanje Aleksanderu Čeferinu za ambasadora 2023. godine.

– Ova mi titula znači dosta jer to radimo zbog djece. Igre mladih rade fantastičnu stvar za nove generacije, educiraju ih koliko je važan sport za pojedinca i zajednicu jer promovira vrijednosti koje su važne za sve. Bitno je da se djeca bave sportom, da se druže i dijele svoja iskustva s djecom iz regije, a to je pobjeda Sportskih igara mladih jer su im to i omogućile. Mislim da je danas problem u svijetu vrijednosti i mi moramo biti ti koji će djeci pomoći da budu bolja nego što su naše generacije – rekao je Nemanja Vidić nakon proglašenja.

Darijo Srna već je 18 godina uz Igre, a od sada i kao ambasador:

– Prelijepo je vidjeti djecu iz raznih dijelova Europe da se natječu, druže i razvijaju nova prijateljstva, to je cilj Igara. A ja ću se potruditi da od sada budem još bolji ambasador i da Igre proširimo po cijeloj Europi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije