košarka

Bosna RJ sama na vrhu ljestvice, Široki nadigran od Sparsa

28.11.2016.
u 08:00

U derbiju 6. kola Lige 10 košarkaškog prvenstva momčad Zrinjskog pobijedila je do ovoga kola vodeću momčad lige Mladost iz Mrkonjić Grada. Mostarci su stalno vodili i dobro igrali tijekom čitavog susreta.

Uvjerljiva pobjeda

Vodili su i s više od 20 poena prednosti, ali ih je na koncu zadovoljila i pobjeda 85:69. U sastavu Mostaraca isticali su se Šamadan, Princ, Demić, Zovko i Knežević, a kod gostiju bolji od ostalih bili su Stanojević i Vuković. Drugi poraz na svom parketu, a sveukupno četvrti u proteklih 6 kola, doživjeli su košarkaši Širokog.

Slaba igra Širokog

Na Pecari su ih u potpunosti nadigrali košarkaši Sparsa. Gosti iz Sarajeva u svojim redovima imali su nekoliko istaknutih pojedinaca, a prije ostalih, Dukovića, Reljića, a osobito u prvom poluvremenu Peršića. Širokom je nedostajalo agresije koju je najavljivao prije susreta. Igrali su slabo, osobito u prvom poluvremenu u obrani kada su primili 59 poena. Ipak, i u porazu nije sve crno. Mladi Mateo Drežnjak igrao je odlično i pokazao da se na njega ozbiljno može računati. Kakanj je, zahvaljujući Svilaru, Palavri i Tomiću, pobijedio Leotar i došao do četvrte pobjede. Neočekivano snažan otpor pružio je posljednji Građanski na gostovanju kod Slobode. Momčad Velimira Gašića uspjela je tek nakon produžetaka doći do bodova. Hasandić, Dumić i Brown bili su najbolji kod Slobode, a kod gostiju Marjanović, Negovanović i Marković. U susjedskom okršaju u Hadžićima Bosna je bila uvjerljiva protiv Bošnjaka. Dragičević, Delalić i Šturanović najzaslužniji su za petu pobjedu Bosne koja pobjedom više od najbližih pratitelja drži čelo ljestvice. U domaćem sastavu više od ostalih trudili su se Dovadžija, Damjanović i Mujić. Rezultati 6. kola: Zrinjski – Mladost 85:69, Široki – Spars 88:102, Kakanj – Leotar 79:72, Sloboda – Građanski 83:81 (produžetci), Bošnjak – Bosna Royal Jelly 59:77. Poredak: Bosna RJ 5-1, Kakanj, Spars, Mladost i Zrinjski 4-2, Sloboda 3-3, Široki i Leotar 2-4, Bošnjak i Građanski 1-5. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?