EP U20 u Grčkoj

BiH ostala u B diviziji, Hrvatskoj 2 meč-lopte

24.07.2016.
u 09:00

Na Europskom košarkaškom prvenstvu U20, što se igra u Grčkoj, reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon visokog poraza 77:51 od Grčke izgubila izglede boriti se za ulazak u najjaču europsku jakosnu skupinu. Izabranici Senada Muminovića borit će se za plasman od 5. do 8. mjesta.

Dobar početak pa raspad

Početak protiv Grka davao je nadu da će se bh. košarkaši naći u krugu zemalja što će se boriti za ulazak u A diviziju jer su u 1. četvrtini vodili sa 7 poena prednosti. No, nakon toga njihova igra se u cijelosti raspala i na parketu je bila samo jedna reprezentacija. Posebno loš učinak bh. mlada vrsta imala je u 2. i 3. četvrtini kada su ubacili svega 17 poena za razliku od domaćina koji je nanizao 45. I u posljednjoj četvrtini domaćin je bio bolji te je zasluženo pobijedio i ostao jedan od najozbiljnijih kandidata za najviši rang u koji će se s Europskog prvenstva u Grčkoj plasirati tri najbolje reprezentacije. U igri za taj plasman je i Hrvatska koja je pobjedom nad BiH u D skupini u prvoj fazi natjecanja osvojila prvo mjesto, dok je BiH pripalo 2. mjesto te je u sljedećoj fazi natjecanja imala i težeg protivnika. U porazu protiv Grka najbolji segment igre sastava Senada Muminovića bio je skok, uostalom kao i tijekom čitavog turnira. Dosta je škripalo u organizaciji igre, a što je i rezultiralo s 23 izgubljene lopte, dok su domaćini izgubili svega 8. U sastavu BiH najbolji su bili upravo visoki igrači Karahodžić s 14 ubačenih poena te Lončar koji je dodao isti broj poena i ostvario 12 skokova. Hrvatska je lako pobijedila Veliku Britaniju. Rezultat od 69:53 mogao je biti i veći da izbornik Josip Sesar u završnici nije pružio prigodu i igračima koji su tijekom prvenstva imali manju minutažu. MVP susreta Hrvatske protiv Britanije bio je igrač Širokog Ivan Karačić koji je ubacio 13 poena i ostvario 15 skokova, Filipović i Božić upisali su po 15 poena, Mazalin je dodao 13. Hrvatska ima dvije meč-lopte za ulazak u najjaču europsku jakosnu skupinu (A diviziju). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?