Kvalifikacije za EP

Bh. košarkašice nakon dramatične završnice izgubile od Rusije

14.11.2020.
u 22:25

Ruskinje su bolje otvorile dvoboj, ali Bh. reprezentacijabrzo preuzima inicijativu te su prvu četvrtinu imali prednost od dva boda razlike, piše Klix.ba.

Sve vrijeme u drugoj četvrtini bh. selekcija je vodila, a najveća prednost u jednom trenutku iznosila je 10 bodova (30:20). Izabranice Gorana Loje su na odmor su otišle sa šest bodova prednosti.

Još dvije minute su se naše držale početkom drugog poluvremena, a onda su se kvalitetne Ruskinje razigrale. Sve im je polazilo za rukom pa su došle do preokreta i u zadnju četvrtinu su ušle s minimalnom prednosti od tri boda.

Ruskinje su prednost rutinski održavale do kraja dvoboja, a stekao se dojam da je presudila veća širina igračkog kadra gostujućeg tima.

U bh. reprezentacijii očekivano su najbolje bile Jonquel Jones i Marica Gajić. Jones je imala 23 boda i 10 skokova, dok je i Gajić ostvarila double-double učinak s 13 bodova i 18 skokova. Kod Ruskinja je najbolja bila Raisa Musina s 25 bodova.

BiH i Rusija sada dijele prvo mjesto sa po tri pobjede i jedan poraz. Međutim, Rusija ima bolji međusobni omjer i velike su šanse da će kao prvoplasirana otići na Euro. BiH ostaje velika šansa da bude među pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz devet grupa kvalifikacije kako bi također otišla na Euro.

Posljednje dvije utakmice kvalifikacija igraju se u veljači, a u njima BiH igra sa Švicarskom i Estonijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije