Engleska

Bešić najbolji igrač Evertona na susretu protiv Cityja

Bešić
08.01.2016.
u 07:00

Obrambeni veznjak zaustavio Yayu Tourea, Davida Silvu...

Everton je u prvoj utakmici polufinala Capital Cupa svladao Manchester City rezultatom 2:1, a za igrača utakmice izabran je bh. reprezentativac Muhamed Bešić koji je odigrao svih 90 minuta, piše Večernji list BiH.
 

Zahvala navijačima

Nakon odličnih pola sata protiv Tottenhama, Bešić je dobio priliku u kupu od samog početka, što je on itekako iskoristio i dokazao menadžeru Evertona Robertu Martinezu kako mora računati na njega.
Još tijekom same utakmice navijači Evertona su na Twitteru hvalili startove Bešića koji je posebno briljantan bio u dvobojima s Yayom Toureom i Davidom Silvom, a odmah nakon završetka susreta na službenoj stranici kluba izabrali su ga za igrača utakmice s više od 60 posto glasova.
- Bila je ovo teška utakmica, što smo i očekivali jer znamo koliko je Manchester City jaka momčad. Vrlo sam zadovoljan zbog pobjede, ali i zbog toga što smo odigrali dobro u obrambenom dijelu, što se u posljednje vrijeme nije često događalo, rekao je Muhamed Bešić u izjavi za Everton TV, odmah nakon što je primio nagradu za najboljeg igrača utakmice protiv Cityja.
Bh. reprezentativac dodao je i to kako je ozračje bilo fantastično, možda i najbolje od kako je on došao igrati u ovaj engleski prvoligaški klub.
- Uvijek je važno imati potporu navijača kojima ovom prilikom želim zahvaliti, dodao je veznjak Evertona.
 

Oporavio se od ozljede

Na pitanje novinara je li u potpunosti spreman, s obzirom na to kako je dugo bio izvan stroja zbog neugodne ozljede, Muhamed Bešić je odgovorio kako još nije na 100 posto i da njegove najbolje utakmice tek dolaze, što je izazvalo oduševljenje, ali i skandiranje imena našeg internacionalca, među navijačima koji su pratili njegov razgovor za medije.
Dan nakon susreta Bešić je zahvalio navijačima na potpori, istaknuvši kako je sretan i ponosan zbog pobjede.
- Trebala nam je ova pobjeda. U isto sam vrijeme ponosan i sretan. Želim zahvaliti svima na ogromnoj potpori koja nam mnogo znači, napisao je Bešić kojem je nogometni portal whosccored.com dao ocjenu 8,21, također ga proglasivši najboljim igračem utakmice.
Independent piše kako je Bešić pomalo nervozno ušao u utakmicu, ali da je ostatak susreta igrao sjajno, s nekoliko vrlo važnih startova.
Renomirani Daily Mail navodi i to kako je bh. nogometaš imao nekoliko dobrih dodavanja, kada je njegova momčad kretala u napad, te kako je uputio nekoliko opasnih udaraca, dok Newstalk objašnjava kako je povlačio dobre poteze tijekom cijelog susreta, a kako je njegov suigrač u centru veznog reda Ross Barkley imao prosječan nastup.
Inače, za Muhameda Bešića ovo je tek četvrti nastup u ovoj sezoni za Everton.
Prvi je imao na samom otvaranju sezone, nakon čega je pauzirao tri i pol mjeseca zbog neugodne ozljede. Vratio se na “Boxing day” u pobjedi protiv Newcastlea, gdje je igrao 15 minuta i nije se posebno istaknuo u tom vremenu.
Onda je ostavio sjajan dojam protiv Tottenhama, gdje je također bio u konkurenciji za najboljeg nogometaša utakmice.
Nakon tog susreta izjavio je kako strpljivo čeka svoju prigodu za dokazivanje.
- Spreman sam i kada me menadžer bude trebao, ja ću biti tu na raspolaganju.
U nogometu je rezultat najvažniji, a ne kako tko igra. Ovo je bila druga utakmica za mene nakon dugo vremena izbivanja s travnjaka. Uživao sam i osjećao sam se odlično na terenu, rekao je tada Muhamed Bešić, a protiv Manchester Cityja je potvrdio svoje riječi.
Bešić s nestrpljenjem iščekuje nove utakmice u kojima se želi dodatno dokazati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije