Član posade:

'Snowden nije bio u zrakoplovu koji je letio iz Moskve u Havanu'

Snowdenov let
screenshot/FligtAware
Autori: ldp, ikri/VLM
12.07.2013.
u 07:27

Zrakoplov je poletio danas u 14.05 sati po lokalnom vremenu. Na ovoj ruti uobičajen smjer je let preko Skandinavije i Greenlanda prije skretanja južno preko Kanade i Sjedinjenih Država.

Zrakoplov Aeroflota skrenuo je s uobičajenog smjera na putu iz Moskve prema kubanskoj Havani, izvijestio je FlightAware koji prati letove. Ova informacija pokrenula je špekulacije da se u zrakoplovu nalazi Edward Snowden.

Nakon slijetanja član posade rekao je da Snowden nije bio u zrakoplovu. - Nije bio u zrakoplovu. Let je prošao potpuno normalno - kazao je član posade, piše RT. Zrakoplov je poletio danas u 14.05 sati po lokalnom vremenu. Na ovoj ruti uobičajen je smjer let preko Skandinavije i Greenlanda prije skretanja južno preko Kanade i Sjedinjenih Država. Ovaj zrakoplov je krenuo zapadno preko Europe do Atlantskog oceana.

Neki izvještaji kažu kako je zrakoplov promijenio smjer zbog vremenskih uvjeta. Internetska stranica TurbulenceForecast izvijestila je da je iznad Grenlanda bio visoki tlak koji bi izazvao turbulencije pa mnogi smatraju da su piloti to željeli izbjeći promjenom rute.

Istovremeno, objavljena je informacija koju je Snowden također otkrio - da je Microsoft pomagao američkoj vladi  "zaobići" mehanizme za šifriranje koji služe u svrhu zaštite privatnosti milijuna korisnika platformi koje su bile špijunirane poput Outlook.com, Web chat, Hotmail-a, i Skype-a, objavio je danas britanski Guardian. Dokumenti koje posjeduje Edward Snowden s tim informacijama označene su kao "strogo povjerljive". Autori objavljenog članka su Glenn Greenwald i Laura Poitras, dvojac koji je intervjuirao Snowdena netom prije nego se javno otkrio kao izvor iz NSA koji je iznio tajne informacije o prisluškivanju.

>>Snowden se ipak predomislio: Uzet će azil od Venezuele!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?