Čapljina

Slike katastrofe: potresi, prometne nesreće, prevrtanje cisterni...

Čapljina
Frano Matić
05.06.2012.
u 09:39

Vježba upriličena u čapljinskoj vojarni i na gradskim ulicama

Potres, razrušeni objekti i brojni ozlijeđeni, prometne nesreće s dosta ozlijeđenih, prevrtanje vojne cisterne i curenje opasnog materijala u rijeku Neretvu, slijetanje vozila u Neretvu s poginulim i ozlijeđenim osobama... Jake sirene vozila Hitne pomoći, policije, vatrogasaca... Čapljinu kao da je zadesila katastrofa. Srećom, to je jučer bio samo dio velike međunarodne civilno-vojne vježbe “Zajednički otpor 2012.” koja se održava na lokacijama u Čapljini i Bileći. Mnogi su Čapljinci jučer ujutro ostalo zbunjeni, a neki i prestrašeni, kada su gradskim ulicama odjekivali zvukovi vozila Hitne pomoći i policije. U sklopu jučerašnjeg dijela vježbe najprije je simulirana situacija razornog potresa.

Mjesto tragedije bila je čapljinska vojarna Božana Šimovića u kojoj su dosta uvjerljivo dočarane situacije nakon razornog potresa,+ s brojnim ozlijeđenim i poginulim osobama. To je značilo dosta posla i intervencija za djelatnike Doma zdravlja Čapljina i medicinskog centra dr. Safet Mujić Mostar kao i spasilačkim ekipama Civilne zaštite, čapljinskih vatrogasaca, policije i ekipa oružanih snaga BiH uz pomoć pripadnika američke vojske. Ozlijeđeni su brzo zbrinuti i teren je osiguran pa su se spriječile još teže posljedice. Vježba je nastavljena novim kriznim situacijama i to kod starog mosta na ulazu u Čapljinu. Tu je prvo simulirana situacija teške prometne nesreće u kojoj su se sudarila vozila Hitne pomoći i vojske, i druge krizne situacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?