Proslava rođendana

Sjeverna Koreja mogla bi danas lansirati projektile u "čast Kima II"?

Kim II sung
screenshot/Youtube
15.04.2013.
u 08:54

Krije li se nešto u pozadini proslave rođendana "vječnog predsjednika"? Nakon kontinuiranih prijetnji Sjeverne Koreje, analitičari smatraju da bi baš današnji dan vođa te zemlje mogao iskoristiti za "vatromet".

Zastave su danas podignute na ulicama Sjeverne Koreje u čast proslave Dana sunca, odnosno 101. rođendana Kima II- Sunga, djeda sjevernokorejskog vođe Kima Jonga koji je preminuo prije 19 godina.

No, krije li se nešto u pozadini proslave rođendana "vječnog predsjednika"? Nakon kontinuiranih prijetnji Sjeverne Koreje, analitičari smatraju da bi baš današnji dan vođa te zemlje mogao iskoristiti za "vatromet".

Kim je dan započeo odlaskom u mauzolej, u kojem se nalazi i tijelo njegova oca Kim Jong -ila, gdje je odao počast svom djedu. No, kako će ga završiti?

U ovo doba prošle godine izvedeno je propalo lansiranje sjevernokorejskog 'satelita' za koji zapadni obavještajci tvrde da je zapravo bio balistički projektil.

Američki državni tajnik John Kerry pozvao je vodstvo S. Koreje da donesu razumna rješenje za okončanje napetosti u regiji upozoravajući da će nastavak prijetnji i tenzija samo sve više povećati rizik od izoliranosti te zemlje.

>>Sjeverna Koreja objavila simulaciju napada na SAD

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije