NEPRAVOMOĆNO

Sjekirom ga ubili pa autom vukli i dobili po 20 god.

besim
VL FOTO
07.06.2011.
u 08:52

Dvojica optuženih su Besima Hodžića izudarali sjekirom po glavi, sajlom vezali za automobil i vukli do rijeke Sane

Amir Kadirić (38) iz Sredica i Adis Pelak (26) iz Rizvanovića kod Sanskog Mosta jučer su nepravomoćno osuđeni na po 20 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva sugrađanina Besima Hodžić (26) iz Drašca čije je beživotno tijelo pronađeno u rijeci Sani u mjestu Sredice kod Prijedora. Hodžić je likvidiran lanjskog 3. srpnja tako što je udaren ušicama sjekire u glavu, a nakon toga njegovo tijelo ubojice su vezale sajlom za automobil i vukle do rijeke Sane, gdje su ga se i riješili. Motiv ovog ubojstva, navodno, mogli bi biti novčani dugovi između nastradalog i dvojice optuženih, koji su planirali žrtvi oteti novac i vozilo. Ubijeni Hodžić je kobne večeri bio u društvu Kadirića i Pelaka u prijedorskom kafiću Altea.

Nakon što su osumnjičeni pozajmili automobil kako bi Hodžića „odvezli“ kući, izgubio mu se svaki trag do sutradan, kada je pronađen vezan u vodi. Kako je ispričala Hodžićeva supruga Alma, on je otišao iz kuće da bi se našao s Alijom Kava Murom zvanim El Džumur, Sanjaninom iračkog podrijetla kod kojega je izvodio građevinske radove. Oni su potom otišli u Prijedor, gdje su, kako je ispričao El Džumur, u jednom kafiću slučajno upoznali pet građevinskih radnika. S jednim od njih Hodžić je razmijenio telefonske brojeve.

Nešto kasnije, posvjedočio je Iračanin, Kadirić je nazvao Hodžića, a potom došao po njega da zajedno s Pelakom odu pogledati jedan građevinski objekt u naselje Bišćani, a zapravo su uz put tražili djevojke za provod. Konačno, nesretnog čovjeka odveli su do mjesta Sredice nedaleko od Prijedora, gdje su ga na svirep način ubili i bacili u Sanu. Njegovu zlu sudbinu za dlaku je izbjegao za počinitelje neugodni svjedok El Džumur, koji je uspio pobjeći Pelaku i Kadiriću koji su se vratili po njega poslije ubojstva Hodžića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije