Šah

Širokobriježanin Mladen Palac novi šahovski prvak Hrvatske

šah
vl
01.02.2012.
u 17:39

Škola djeluje od 2005., a rad već daje rezultate. Iz nje su izašli daroviti Matijević, Bošnjak, Ćavar

U Šahovskom klubu Široki Brijeg ponosni su na svoje članove. Mladen Palac postao je prvak Hrvatske na natjecanju u Opatiji. Prošle godine naslov prvaka Hrvatske ponio je još jedan član Širokog Brijega Ante Brkić. Za šahovski klub Široki Brijeg Palac nastupa od 1998., a Brkić od 2002. godine i šahisti širokog Brijega igraju zapaženu ulogu u Šahovskoj premijer ligi.

Uz nastupe u šahovskoj ligi, šahisti Širokog Brijega godinama su najbolji u Herceg Bosni, kako momčadski, tako pojedinačno. Ako se tome još doda da je aktualni predsjednik Šahovskog saveza HB prošlogodišnji prvak BiH, onda su uspjesi kluba tim i veći.

Uz njih u klubu stasavaju mladi i daroviti šahisti, a svakako jedan od njih je i međunarodni majstor Ivan Galić, trostruki juniorski prvak BiH. Škola djeluje od 2005., a rad već daje rezultate. Iz nje su izašli daroviti Jure Matijević, Domagoj Bošnjak, Zvonimir Ćavar. Za ove rezultate najzaslužniji je Željko Bogut koji je osvojio i prvi velemajstorski bal. S njim je šah u Širokom Brijegu napravio iskorak. U klubu kao trenerica radi velemajstorica Aleksandra Dimitrijević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?