KONAČNO

SIPA završila provjeru kandidata za Vijeće ministara

bevanda
VL FOTO
09.02.2012.
u 16:09

Središnje izborno povjerenstvo završilo je prije dva tjedna provjeru kandidata za Vijeće ministara BiH

Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) BiH završila je danas provjeru kandidata za ministre i zamjenike ministara za novi saziv  Vijeća ministara BiH.

U okviru provjera, policijski službenici SIPA-e utvrdili su točnost informacija koje je 19 kandidata za ministre i zamjenike ministara dostavilo u obrascu Središnjeg izbornog povjerenstva, priopćeno je iz SIPA-e. Akt o izvršenim provjerama danas će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH.

Središnje izborno povjerenstvo  završilo je prije dva tjedna  provjeru kandidata za Vijeće ministara BiH.

Izvještaj SIPA-e o izvršenoj provjeri kandidata za Vijeće ministara posljednji je preostali uvjet da Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH završi proceduru potvrđivanja novih ministra i zamjenika ministara.

Šestim sazivom Vijeća ministara BiH predsjedavajuće Vjekoslav Bevanda, ministar vanjskih poslova biti će Zlatko Lagumdžija, civilnih poslova Sredoje Nović, financija i trezora Nikola Špirić, vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, pravde Bariša Čolak.

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe biti će Damir Ljubić, obrane Muhamed Ibrahimović, dok će Ministarstvo prometa i komunikacija prezeti Damir Hadžić. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:20 10.02.2012.

vrlo zanimljiv raspored funkcija i imena. Hrvate isključivo predstavljaju hercegovci i u vijeću ministara i kolegiju oba doma parlamenta. takodjeri u platformaškoj vladi federacije svi hrvati hercegovci pa i SDP-ov ministar pravde. Nigdje ni jednog ministra iz Bosne, jadni bosanci su opet popusili.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?