MELODIJE MOSTARA 2017.

Zlatno sunce Mostara Goranu Škerlepu, Šibenčaninu u Njemačkoj

BiH,21.04.17. Mostar,Kosaca,  Festival Melodije Mostara Photo:Stojan Lasic
23.04.2017.
u 07:00

Ni sam ne znam koji mi je ovo nastup po redu na Melodijama Mostara. Ova mi nagrada puno znači, volim ovaj festival i ovaj grad koji je lijep kao i moj rodni Šibenik – kazao je Goran Škerlep, liječnik i hrvatski Cohen u Njemačkoj, dobitnik Zlatnog sunca Mostara, festivalskog Grand Prixa, Melodija Mostara 2017., za izvedbu skladbe „Kad dođe kraj“.

Poznati na melodijama

Drugo mjesto ocjenjivačkog suda 23. izdanja ovog festivala, održanog u velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, uz izravan prijenos na BHT1, osvojio je Dubrovčanin Niko Bete koji je otpjevao pjesmu „Klimava vrata“, a treće mjesto žirija pripalo je Bernyju za izvedbu skladbe „Ajte sa mnom, tamburaši“. Prvu nagrada publike osvojio je Istranin Diego Zulijani za pjesmu „Neka barem ti si sretna“, Macao bandu iz Livna, koji je izveo skladbu „Moja rano“, pripala je druga nagradu publike, a treće mjesto širokobriješkoj etno-skupini Sinovi Hercegovine za izvedbu skladbe „Hercegovko iz grada Mostara“.

Nagrada za najboljeg debitanta pripala je etno skupini „Čuvarice“ iz Rame za izvedbu skladbe „Divojke“, Željka Bošnjak – Zovko koja je uz plesačice studija B-dance izvela skladbu “Reci mi“ nagrađena je za najbolju koreografiju , a nagrada dijaspore pripala je bendu Kiše jesenje iz Tomislav-Grada i njihovoj pjesmi „Rodni kraju“. Nagradu za najbolju glazbu osvojila je mostarska grupa Mi i njihova skladba „Gavran“, najbolje stihove imala je pjesma „Tebi“, koju je otpjevao Pero Križanović (autori stihova ove pjesme su Pero Križanović i Slobodan Mišević), a Tommi Mischell, koja je na mostarski festival stigla iz SAD-a i otpjevala pjesmu „Ka’ vitar ću doć“, nagrađena je za najbolju interpretaciju.

Festival su svojim nastupom otvorili članovi mostarskog plesnog studija „Mo-stars“ u koreografiji Nataše Jekić, a prije natjecateljskog dijela programa izvedene su četiri skladbe iz projekta „Biseri Mostara“. Riječ je o dva CD-a u izdanju Song-Zelexa i Croatia Recordsa sa skladbama koje su označile Melodije Mostara još od prvog izdanja 1995. godine. Željko Krušlin Kruška ponovno je nakon 21 godinu otpjevao skladbu „Ako bude sreće“, kazavši kako su Melodije Mostara prepoznale „Latino“ na samom početku djelovanje ove glazbene skupine. Tommi Mischell izvela je skladbu „Sjećanja“ koju je na Melodijama otpjevala 1996. godine. Niko Bete koji je ponovo izveo skladbu „Ima jedna zemlja“ kazao je da će uručenu Zlatnu plaketu darovati svojoj majci Hercegovki. Slobodan Mišević oduševio je ponovnom izvedbom već kultne pjesme „Kameni svatovi“, koju je prvi put uz skupinu „Tajna veza“ otpjevao na Melodijama Mostara 2001. Izvođače su kao prateći vokali pratile sestre Lora i Doria Jelić. Rock grupa „Nešto između“, koja je prošle godine osvojila Zlatnog sunca Mostara, ponovno je izvela skladbu „Poslušan“.

Mladi izvođači i budućnost

Program su na opušten i lepršav način vodili Maja Miralem i Dejan Kukrić, a nazočne u Kosači oduševio je nastup Tomislava Bralića i klape Intrade u festivalskom show programu. Melodije Mostara 2017. ponudile su za svačiji ukus ponešto, od pop i rock-izvedbi do onih „klasičnih“ festivalskih šlagera i pjesama nadahnutim etno-zvukom. Čule su se i skladbe dalmatinskog i slavonskog zvuka. Kristijan Čarapina, direktor Melodije Mostara, dobio je puno pohvala za koncepciju festivala koji svakako ima svoju budućnost. – Festival će i dalje pružati priliku mladim izvođačima iz Hercegovine te skladateljima i izvođačima koji na moderan način koriste etno-zvuk – kazao je Kristijan Čarapina. Nakon proglašenja pobjednika Melodija Mostara 2017. veći broj izvođača okupio se u poznatom mostarskom restoranu „Tenis“, u kojem su zapjevali Željko Krušlin Kruška, Slobodan Mišević i Pero Križanović. Posebno je bilo veselo u društvu Dorije Jelić koja je proslavljala svoj 20. rođendan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije