sve za ljepotu

Sirova prehrana ove slavne osobe priprema za crveni tepih

28.06.2017.
u 12:45

Brojni slavni isprobali su dijetu koja se temelji na sirovoj hrani. I dok je jednima cilj vitka linija, za druge je ovo put do zdravlja

Brojne poznate zvijezde pribjegavaju brzim dijetama, pogotovo kad trebaju, primjerice, stati u haljinu za crveni tepih. Među slavnima je osobito popularna dijeta koja se temelji na sirovoj hrani.
 

Nicole Kidman, Drew Barrymore, Gwyneth Paltrow, Demi Moore... sve su one isprobale prehranu koja se temelji na unosu sirovog voća i povrća, orašastih plodova i cjelovitih žitarica. Bez obzira na način na koji se hrana kombinira, važno je da nijedna od tih namirnica ne bude tretirana na temperaturi većoj od 45 stupnjeva. Tijekom dijete također je važno da između jednog i drugog obroka uvijek treba proći barem tri sata jer i želudac treba odmor. Dakle, kad doručkujete ili ručate, nema više grickanja (čak ni zdravih namirnica) do idućeg obroka koji mora biti barem tri sata kasnije. I naša glumica Nada Rocco pribjegla je sirovoj prehrani, ali u prvom redu radi zdravlja. Zahvaljujući njoj, tvrdi, izliječila je osteoporozu, popravila krvnu sliku, riješila se alergija, ali i masnih naslaga. Svoje iskustvo podijelila je u knjizi “Moje sirove strasti” u kojoj je objavila i svoje omiljene recepte. – Čitajući razne knjige i vlastitim dugogodišnjim iskustvom u proučavanju zdrave prehrane, došla sam do svog idealnog jelovnika: za doručak pijem smoothie od miksanog voća i povrća, navečer svježi sok iz sokovnika, a u međuvremenu jedem puno svježeg voća i povrća te jedan kuhani obrok od cjelovitih žitarica i mahunarki, s hladnoprešanim uljima i začinima – ispričala je jednom prilikom naša glumica te dodala da se uvijek trudi nabaviti i namirnice organskog podrijetla.
 

Za pobjedu nad osteoporozom sve zasluge pripisala je sirovom kelju, za koji kaže da sadrži najveću količinu najkvalitetnijeg kalcija koji se lako ugrađuje u naše kosti, za razliku od kalcija u tabletama koji, umjesto da ojača kosti, navodno dovodi do stvaranja bubrežnih kamenaca. Ipak, upravo je Gwyneth Paltrow, koja svoje stavove i savjete o prehrani objavljuje na svojoj web stranici Goop, bila izložena kritikama kako je, unatoč “neporočnom” načinu života, oboljela od bolesti kostiju, osteopenije (blaži oblik osteoporoze koja označava niži stupanj gustoće kostiju karakterističan za žene u postmenopauzi). Profesor s kanadskog sveučilišta Alberta i znanstvenik Timothy Caulfield tvrdi da ne samo da savjeti slavnih ne pomažu nego su u većini slučajeva besmisleni. Caulfield u svojoj knjizi “Is Gwyneth Paltrow Wrong About Everything?” osporava većinu glumičinih zdravstvenih savjeta. – Možda je ona jedna od najljepših žena svijeta, no jednostavno nije stručna da druge savjetuje o zdravlju i ljepoti – tvrdi znanstvenik koji je proveo nekoliko godina proučavajući znanstvenu literaturu i testirajući na sebi savjete slavnih osoba i njihov utjecaj na njegovo, pa tako i naša tijela. Isprobao je savjete većine slavnih, no posebno mu je za oko zapela Paltrow, za koju kaže da su joj svi savjeti potpuno pogrešni i besmisleni.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije