KAOS U ALBANIJI

Prekinut koncert Gorana Bregovića nakon što je bačen suzavac: 'On je bio idol ubilačke srpske vojske'

Matt CrossickPress Association/Pixsell
23.08.2021.
u 08:39

Najava da će Goran Bregović nastupiti na festivalu piva u Korči izazvala je buru negativnih komentara i optužbi u kosovskim medijima

Koncert Gorana Bregovića u albanskom gradu Korča prekinut je nakon što je netko iz publike bacio suzavac, zbog čega su mnogi posjetitelji pobjegli. 

Djeca i stariji su se uputili odmah ka izlazu, dok je jednoj osobi pružena medicinska pomoć i završila je u Hitnoj, prenosi faktor.al. Policija je, kako prenosi KoSSev, uhvatila mladića osumnjičenog za bacanje suzavca.

Nakon što se panika smirila, odlučili su nastaviti koncert, a Bregovićev tim i dalje nije prokomentirao što se točno dogodilo. Najava da će Goran Bregović nastupiti na festivalu piva u Korči izazvala je buru negativnih komentara i optužbi u kosovskim medijima, piše Blic. Oni su navodili kako je on "bio inspiracija i idol ubilačke srpske vojske tijekom ratova u bivšoj Jugoslaviji".

"Gazeta Ekspres" navodila je da je Bregović priznao kako se sastao s Radovanom Karadžićem, osuđenim za zločine protiv čovjecnosti u BiH i prenela dielove njegove izjave vezane za taj susret. List je navodio i da je Bregović, koji je 2006. godine postao počasni građanin albanske orijestolnice, tada dobio "ključ Tirane" od tadašnjeg gradonačelnika Edija Rame.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije