'ZBOG OČNE MREŽNICE...'

Optička iluzija: Gledajte u ovu sliku 10 sekundi i boje bi trebale nestati

16.02.2021.
u 21:34

I dok su jednima boje nestale, a drugima ne, trećima su nestale samo u dijelu koji izgleda kao krug, oko crne točke. Na tom su dijelu vidjeli bež, a na većini površine slike su i dalje mogli razaznati više boja

Ovu je mozgalicu na Twitteru podijelio korisnik Gizmo koji je napisao kako treba 'gledati u crnu točku deset sekundi i boje će nestati.' 

Zahvaljujući optičkoj varci cijela bi slika naime trebala postati bež boje, a Gizmo objašnjava da je razlog to što ljudsko oko pravilno može vidjeti samo na malom dijelu mrežnice. 

- Dakle, da bismo vidjeli cijelu sliku, moramo malo pomaknuti oko, tad mozak 'izgradi' sve sa slike - kaže on.

Slika se svidjela tisućama korisnika, a neki su je opisali kao 'zastrašujuću' - jer im se podijelila na dvije; lijevu i desnu. što nisu očekivali.

- Boje nikako ne nestaju, bez obzira koliko dugo buljim - napisao je jedan korisnik. 

I dok su jednima boje nestale, a drugima ne, trećima su nestale samo u dijelu koji izgleda kao krug, oko crne točke. Na tom su dijelu vidjeli bež, a istovremeno su na većini površine slike i dalje mogli razaznati više boja. 

- Meni su izblijedjele kao da nestaju, ali ipak nisu skroz nestale - komentirao je jedan Twitter korisnik. 

Što se vama događa?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije