‘Šta bi dao da si na mom mjestu’

Nakon koncerta Bregović novcem ‘kitio’ tamburaše

22.11.2016.
u 10:00

Bijelo dugme je u beogradskoj Areni održalo i drugi koncert za redom, a sudeći po ozračju, podjednako je bio uspješan kao i prvi. Da ekipa zna proslaviti dobro odrađen posao i opustiti se nakon toga, pokazali su i nekoliko minuta poslije završetka koncerta.

Naime, odmah nakon koncerta, dok je Brega bio u svojoj garderobi, prijatelji i suradnici napravili su malo iznenađenje za njega - doveli su mu tamburaški orkestar.

Na prve taktove Brega je u nevjerici izašao iz garderobe. Ono što ga je dočekalo, izmamilo je osmijehe... Prema riječima prisutnih, Bregović se samo okrenuo, vratio u garderobu, da bi potom izašao s novčanikom u rukama. Bregovića je posebno pogodila jedna pjesma zbog koje je kitio tamburaše, prenosi beogradski tisak. Inače, u Areni su u pratnji Bregovićeva Orkestra za vjenčanje i sprovode nastupili pjevači Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa. U nešto izmijenjenim aranžmanima prilagođenim trubačima, na opće oduševljenje publike, otpjevali su najveće hitove najpopularnije glazbene skupine s ovih prostora - Bijelog dugmeta. Među brojnom publikom od sedam do 77 godina bili su gosti iz Makedonije, Crne Gore i BiH. - Odrastao sam uz ex-yu glazbu. Pjesme koje su se tada pjevale do danas su ostale zapamćene. Sada se pravi instant glazba za jednu sezonu. Na fakultet sam krenuo sa “Selmom”, a završio “Na zadnjem sedištu moga auta”, našalio se 61-godišnji Mihailo Aleksić, vatreni obožavatelj Bijelog dugmeta, sastava koji i 43 godina nakon osnutka može dupke napuniti veliku sportsku arenu poput beogradske i to kad god mu se prohtije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?