OSTALA BEZ DIJELA PRSTA

Missica se šokirala kada je doznala od čega je dobila rak kože

15.06.2018.
u 13:15

Kad je otišla k liječniku, dijagnosticirao joj je melanom na palcu zbog čega je ostala bez nokta i dijela prsta, no ono što ju je više šokiralo jest način na koji je dobila rak.

Karolina Jasko (20), missica iz američke savezne države Illinois, neugodno se iznenadila kada joj je liječnik otkrio što joj je to crno ispod nokta na palcu desne ruke. 

Tijekom manikure otkrila je kako ima crnu liniju koja se proteže od korijena do centra nokta, a koju nikada nije primijetila jer je uvijek imala umjetne nokte.

Kad je otišla k liječniku, dijagnosticirao joj je melanom na palcu zbog čega je ostala bez nokta i dijela prsta, no ono što ju je više šokiralo jest način na koji je dobila rak.

– Liječnik je rekao da sam najvjerojatnije dobila melanom od manikure, odnosno UV svjetla koje se koristi prilikom ugradnje umjetnih noktiju – ispričala je ona.

No, ako ste tek stavili nove nokte, ne paničarite.

– Istraživanja su pokazala da se rizik za obolijevanje od raka kože neće povećati niti ako svaki tjedan idete na manikuru – rekla je dermatologinja Dana Stern, specijalistica za nokte iz New Yorka, piše MarieClaire.com.

Ipak, prije izlaganja suncu ili umjetnom UV zračenju, dermatolozi preporučuju nanošenje kreme za zaštitu kojom se dobro trebaju namazati i ruke pa čak i nokti, kao i stopala koja mnogi zaboravljaju.

Missica je o svome problemu javno progovorila jer je željela podići svijest o problemu raka kože.

– To što sam postala Miss Illinoisa pomoglo mi je jer mogu govoriti velikim grupama ljudi i tako podići svijest o ovome problemu – rekla je ona.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?