Počele pripreme

Melodije Mostara 17. travnja u Kosači

'BiH,08.06.12. Mostar, Kosaca,   Male melodije Mostara Photo:Stojan Lasic'
Foto: 'Stole Lasic/Vecernji list'
08.01.2015.
u 09:39

U tijeku su pripreme za 21. izdanje međunarodnog festivala zabavne glazbe Melodije Mostara koje će se 17. travnja održati u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”.

Veliko zanimanje

- Među pristiglim skladbama na natječaj za Melodije Mostara 2015. veliki je broj autora i izvođača iz čitave Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih susjednih država. Posebno nas veseli činjenica da na mostarskom festivalu žele nastupiti brojni izvođači iz dijaspore i mladi iz Hercegovine. Zbivanja na finalnoj večeri ovogodišnjih Melodija, s početkom u 21 sat, izravno će prenositi BHT1. To je najbolji način da se skladbe i izvođači predstave široj publici - kazao je Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara 2015.

Čarapina podsjeća da su prve Melodije Mostara održane poratne 1995. godine, dakle prije puna dva desetljeća.

- Melodije su poprimile međunarodni karakter, postale svojevrsni brend. Malo je zabavno-glazbenih manifestacija u širem okruženju koje su ušle u svoje treće desetljeće. Na Melodijama su do sada nastupile brojne zvijezde popularne glazbe među kojima su Oliver Dragojević, Marko Perković Thompson, Đani Maršan, Kićo Slabinac, Vinko Coce, Mate Bulić, Kemal Monteno, Ivan Mikulić, Tereza Kesovija, Mladen Grdović, Giuliano, Dražen Zečić, Neda Ukraden, Zlatko Pejaković… Melodije Mostara dale su prigodu mladim izvođačima iz Hercegovine, mnogi od njih iskoristili su to na najbolji način – naglasio je direktor Melodija Mostara 2015. dodavši da su brojne skladbe s festivala postale pravi evergreeni, a neke doživjele i klapske izvedbe.

Organizacijski odbor festivala odlučio je da izvršni producent festivala bude tvrtka Masters media, a make up povjeren je Ljiljani Lily Dedić. Ovaj festival posebno drži do festivalskog show programa.

Oliver u show programu

- Na prvom izdanju Melodija Mostara u show programu nastupio je Oliver Dragojević. Oliveru je u lijepom sjećanju ostao nastup na prvim Melodijama i izrazio je želju ponovno nastupiti u show programu. Prošle godine zbog ranije preuzetih obveza nije mogao nastupiti pa razgovaramo o mogućnosti da kao na Melodijama Mostara 1995. nastupi na Melodijama 2015., dakle, ponovno nakon dva desetljeća - kazao nam je Kristijan Čarapina.

Dječji festival Male Melodije 2015. održat će se dan kasnije, 18. travnja, također u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?